Veckan som gick var idog…

Måndag: upp vid fyrasnåret grusig i ögonen och stel i kroppen efter en skön och aktiv helg. Kör ner till Umeå då hela personalen ska ha utbildningsdag om dokumenthantering och äta jultallrik tillsammans. Kommer trots att jag åkte före kl 5 lite sent då bilköerna in till Umeå var tröga och långsamma. Träffar några av mina kamrater på Reg Ac, och pratar om projektet för att både grunda för mina reflektioner men även för att både få inspel och riktningsvisare men även för att sprida information av vad vi gör. Behöver prata med fler  och fundera på vilka fler som jobbar med liknande frågor. Kommunikationen blir inte enkelt då det inte är så vanligt med dialog på webben. De forum som erbjuds ligger i att informera utåt och att kommunicera med speciellt utvalda. Det måste få vara lite vidare spelplan än så för att skapa en kommunikation som når medborgarna. Ska vi skapa tillväxt måste tillit och relationer finnas och dem kan skapas även via nätet om man nyttjar dem i det syftet. Facebook tex är ett verktyg som fungerar för att nå personer som man själva söker upp. Har fått flera kontaktar den vägen för mitt jobb utan att ha registrerat en FB för projektet.. Kör hemåt i sena kvällen och landar sent hemma i säng.

 
Tisdag. Måste boka bort kommunstyrelsen då Dorotea prioriterade denna dag. Jobbet går före politiken om än det svider att inte kunna välja sina dagar alldeles själv. men jag har en bra ersättare i Mattias som är ambitiöns och duktig.  
Kör till Dorotea och träffar politiken, tjänstemän på näring och tillväxt och även byautvecklare som ansvarar för norra kommundelen. De hade avsatt stor del av dagen för detta projekt. En bra träff där vi diskuterar projektet och kommunens ambition och roll samt ansvar. Ett bra möte med bra dialog och stor förståelse. De ska koppla in kommunens serviceplan i översiktsplanearbetet vilket är det sätt som tillväxtverket vill se att man jobbbar. Länsstyrelsen kräver även de att man tar in den totala servicen i de kommunala planerna och inte som tidigare bara lanthandeln. Det kräver en del av kommunerna att både vara med aktiva lokalt men även att se att tillväxt kräver samarbete och nya sätt att tänka och agera lokalt.
 
Deltar sen vid en företagslunch och berättar om vad vi jobbar med vid Reg AC. Kör hemåt och administrerar allt som ska skrivas ner. Funderar mera på kommunikationen, det måste finnas dialog för att få människor till att bli medskapare!
Ledig på kvällen, packar väskan för resten av veckan, städar och riggar för bandop i helgen.
 
Onsdag. Till Vindeln tidigt då jag ska delta med en träff där med kommunen , träffar senn Länsbygderådet och vi pratar kommunikation där vi har en enig bild av vad som behövs.   Sedan till Umeå för att träffa Coompanion.. Jag berättar om projektet och de vill gärna medverka då de ser entreprenörskapet i inlandet som en möjlighet för kooperationen.  Stannar kvar i Umeå för att köra tidigt till Östersund. Sparar mil i bil på att övernatta.
 
Torsdag: Upp med tuppen och åker till Tillväxtverket i Östersund för att förstå deras vilja och ambition samt få kontakt med alla andra liknande projekt. Skitväder efter E 4 ner mot Östersund, blev bättre in i landet. En mycket bra träff där vi pratade nära och involverat om projektet, ambitioner, förväntningar och möjligheter. Tillväxtverket är mycket tydliga om vad de vill. Att få igång kommunerna och nå serviceplaner i alla kommuner är prio 1, sen att få igång några modeller som nr 2 och att få fram goda modeller som nr 3.
Pratade med Tillväxtverket utifrån vår kommunikationsplan som en av modellerna vi jobbar fram.  
Fredag: Trångsvikenmötet som var planerat idag ställdes in så jag är på plats hemmavid istället. Känns skönt att slippa magsjukenästet Östersund. Jobbar på med ”att fixalistorna som blir långa när man är out of office!”
 
Fredag eftermiddag kommer Sofi, Robert, Alvina och Kaspian med flyget då barnen ska döpas i kyrkan under söndagens högmässa. Så vill ni se nåt gulligt så kom till kyrkan på hjögmässan…Dopklänningarna har inköpts av Anna Kristoffersson och Siri Andersson grannar på Videvägen nångång i slutet av 50 talet, en rosa och en blå alldeles lika. Kul och nostagiskt! Ser fram emot denna familjehelg!
 

En kommentar

  1. Bybo

    Jag har sett du har en blogg liksom många andra, men inte engagerat mig närmare. Jag kunde gjort en kommentar hos vilken som helst. Nu blev det din mer eller mindre av en slump. Jag skumläste igenom den och du beskriver det som du har fullt upp.
    Gemensamt med er alla (bloggare) är hur fantastiskt ni beskriver hur ni lever, er familj, fritiden o s v. Jag blir verkligen avundsjuk. jag har ingenting av något. Trots allt måste man ju leva vidare, även med enkla medel. På det hela taget vill jag ändå inte byta bort min tillvaro mot din eller någon annans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.