Miljön som hinder för utveckling!

 Varför blir det inte fler anställda vid miljödomstolen? Varför är de så få som jobbar med miljöfrågorna ur ett tillväxtperspektiv på Länsstyrelsen?

Det är väldigt viktigt att vi tar vårt ansvar för att skapa en hållbar utveckling som inte ger avtryck för framtida generationer, vi ska värna och ta vara på miljön på ett bra sätt. Vi kan dock inte låta olika tillväxtsatsningar få vänta så länge att investerare tröttnar på den svenska byråkratin och drar med sina pengar till adnra delar av europa. 

 I den inre delen av länet så pågår en mängd olika exploateringar för tillväxt både inom turism och inom gruvnäring. Båda dessa verksamheter nyttjar naturresurserna som bas. Det gör att man ska söka tillstånd för att utveckla dessa verksamheter. Men det tar sån tid att få dessa tillståndsansökningar igenom att företagen tappar både geist och lust och prsumtiva investerare drar åt sig öronen.

Hur länge är det rimligt att vänta som företag på att få påbörja sina planer, sitt engagemang och sina ekonomiska åtaganden? Jag tycker att regeringen ska ta tag i detta och se till att vi hamnar i nivå med den tid det tar för liknande exploateringar i vårt grannland Finland där det går mer än dubbelt så fort.

Vi måste bli bättre på att väga tillväxt och bevarande för att skapa förutsättningar för att bo, verka och besöka vår region.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.