Norge ligger före!!

På tisdag ska vilhelmina få besök av riksdagsmannen Per Åsling från Trångsviken som varit med och tittat på hur Norrland ska få nya skattebaser. I Norge så har de en helt annan beskattning i de glesa delarna jämfört med de tätbefolkade. Där betalar elkraftsbolagen fastighetsskatt på vattenkraftmagasinen i de kommuner de ligger och inte till staten. Det gör att många små kommuner i glesa delar med stora vatteknkratmagasin har goda inkomster.

Vi ska även få höra hur de jobbat i Trångsviken för lokal service där byn hanterar flertalet servicetjänter till byborna liväl som byn själv jobbar som "näringskontor": Till den byn så penlar stadsborna in för att jobba och inte tvärtom. 

Välkommen att vara med oss och prata framtidsfrågor för landsbygden.

 

 

 

En kommentar

  1. Proletär

    Problemet med oss, Sverige att vi är med i EU. Norge står utanför som alla vet och kan göra precis som de behagar. Allting ska vara som EU bestämmer. Skiter en ko 7 kg/dag då ska alla kor göra det. Bamaner ska ha kärna, annars räknas det till rotfrukt o s v. Dumma barnsliga regler som hör hemma i sandlådan bland barn. Carl B Hamilton som är stor vän av EU förespråkar att det är bättre om vi har en gemensam valuta. Trots att vi klarats oss bäst av alla länder tack vare vår krona. F ö är jag skeptisk till allt vad borgerliga politiker lägger förslag på. Per Åsling inget undantag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.