Företagsamt, modernt, socialliberalt och grönt- vad står det för?

Helgen som kommer ska Centerpartister i länet ägna sig åt framtiden. Partiet i länet har gått tillbaka och många teorier finns till varför. En analys har gjorts och den ska vi diskutera i partiet både lokalt och i länet. Det är både märkligt och inte att ett parti med landsbygdsprägel backar. Både då det upplevs som om man lämnat landsbygsfrågorna eftersom man även pratat ”stadsfrågor”. Samtidigt är Centerpartiet det enda parti som drivit frågor som gagnar landsbygden. Där har vi varit otydliga.

Vilket parti har satsat 200 miljoner på Norrlands inland??? En sådan satsning har aldrig någonsin tidigare skett. Men detta har inte partiet fått credit för. Vi har även haft en massiv kampanj emot vår partiledare som gett effekt på så sätt att partiet misstänkliggjorts och misskrediterats. Politiken har inte kritiserats utan personer har fått kritik.

De små partiernas framtid diskuteras i olika forum i flera av Europas länder. De liberala partierna är starka i Europa men det finns diskussioner här i Sverige om att slå ihop de liberala partierna till ett större starkare parti. Frågan är om det blir större starkare eller om det är för stora ideologiska skillnader för dessa två gamla ideologiskt starka partier. I länet ska vi diskutera valet som gick och det som kommer. Sen ska det vara kommundagar i Linköping i vår där frågorna ska lyftas nationellt.
Intresse för politik finns i olika forum idag.
 
Dagens politiskt intresserade behöver inte eller vill inte gå in i ett parti. Då det finns forum där politiska frågor diskuteras och man kan prata sakfrågor utan att behöva ta ideologisk ställning. Frågan är bara hur vi gamla ideologiskt burna partierna ska möte framtiden? Den diskussion som pågår inom socialdemokratin har många gemensamma beröringspunkter på vår egen analys i Centerpartiet.
 
Har det ideologiska blivit för otydligt?! Har verkligheten sprungit ifrån ideologierna och ska vi hantera frågor på nya sätt i tydligare dialog med medborgare i nya sociala medier? Det och mycket annat ska vi diskutera i helgen…

En kommentar

  1. Lars-Anders Esenfjell

    Hej Maria!
    Jag har en vädjan till dig och centern.Vill att ni tar upp samiska frågor i länet och att ni arbetar för att samerna som urbefolkning ska erkännas och att ni arbetar hårt för att ILO 169 rattifiseras så Sverige skriver under och godkänner denna sak en gång för alla kommer till stånd.
    Jag håller på att sätta upp en kåta som är 5.40 hög och 5 meter i diameter med 21 sittplatser och det ska bli ett litet samecenter i bygden.Jag kommer också att servera viltprodukter som kommer att vara vacumpakkat.

    Ha en riktigt fin dag och stå på dig.
    Lars-Anders Esenfjell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.