Framtid 2.0

I helgen har länets Centerpartister framtidskonferens där vi pratar om både vår ideologiska grund och om den framtid som vi vill se framför oss, som vi vill jobba emot. Den ideologiska grunden vilar på det bondesamhälle som fanns då partiet grundades och den ideologiska grunden finns fortfarande kvar som en grön tråd i den politik vi för idag. Att grunden i bonde samhället var naturen, miljön och ansvarstagandet om kommande generationer är ju själklart även för den hållbara politik vi bygger idag. Företagandet som grund kommeräven den från den företagsamma bondekulturen där kvinnornas roll i företagandet var självklar. Det är inte så konstigft att för en centerpartist så är kvinnors företagande en självklarhet liksom tron på att företagen bygger välfärden. Vi har en skön grund att stå på för framtide och vi ska bli bättre på att berätta om vad vi ser framför oss, vilket samhälle vi vill ha och jobba för.

2 kommentarer

  1. Nicklas Sundberg

    Vad är framtidsvisionen? Vi kan inte beskriva vår samhällsvision endast som det såg ut vid vårt grundande med starka bondkvinnor, utan för att bli relevant behöver vi också beskriva det kretsloppsmedvetna urbana samhället med frihet och solidaritet, där människors engagemang och inre driv tas tillvara politiskt, ideellt och professionellt. Varför är ekohumanistisk en sämre beteckning av Centerpartiet än liberal? Vad är varmast och grönast?

  2. Gräsrot

    Det låter bra, men är inte bondesamhället förbi? Jag menar tjusningen med en bonde förut tycker jag var småjordbruken som fanns utspridda lite varstans och mjölken skickades till närmaste mejeri. En bonde/kvinna skulle ju vara begåvad med det mesta. Allt från att reparera en klocka eller sy kläder till vara ekonom. Tyvärr blev vi ju ”amerikaniserade”, allt skulle vara färdigpackat i plastförpackningar. Av de gamla (små)-jordbruken är ett minne blott och därmed den goda hälsan. Idag vräker vi i oss en massa gifter för alternativet är noll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.