Vilhelmina mat och soppbulle…

Min syster är gift med en kille från Finland och hennes berättelse om det första besöket i den finska landsbygden när den gamla släktingen skulle bjuda på en finsk specialitet, ett bröd med inbakad småfisk är en höjdpunkt.

Nu idag så släpper Lottakarin och Kristofer sin nya meny med bland annat en bulle som är fylld. Dock inte med spigg. Det är så roligt att Vilhelmina  är så tongivande i menyn,som det Lomsjökullska älgköttet, pepparrökt lax från Martin bergman, Umlax röding och så bullsoppan; Mustig pumpasoppa serveras i brödskål med Norrländsk getost och salvia.

 

Så här står det bla a i menyn: Varmrökt pepparlax från Martin Bergman i Vilhelmina serveras med citruskräm, kravmärkt sallad från Hällnäs samt vårt eget hembakade knäckebröd

Rökt björn från Lomsjökullen med lagrad ”getparmesan” från Trehörningssjö, toppad med torkade blåbär från Helens gårdsbutik Vilhelmina samt späda skott

Papardelle med brässerad purjolök, vitt vin och crumble på taggsvamp från Vilhelminafjällen. (jag vet vem som plockat svampen!)

Man blir allt bra sugen på den här  Vilhelminamärkta rätterna som de har på menyn och jag är både mallig mamma och lokalpatriot.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.