– 20 grader söder om Dalälven och ett herrans liv!!!

Igårdagens DN om jag läste när jag kom till hotellet i Linköping (Hur lätt är det inte att blanda ihop med LIDköping??)  skriver Maud om den valanalys som vi presenterade för ett par veckor sen. Centerpartiet måste enligt henne  tydligare profilera sig, fortsätta med förnyelsen, sätta människan före byråkrati och system och fortsätta att vara människors företrädare och inte statens försvarare. Hon nämner ungas utanförskap och elkonsumenter som två tydliga exempel. Jag kan inte annat än klappa i händerna. Jag har fört fram att vi måste landa på vårt arv, vår ideologi och vår grund. Detta och mycket annat ska nu diskuteras i dagarna två på våra kommundagar.

En annan fråga som lyfts just nu i diverse media och även i min blogg är elpriserna som ingen begriper sig på. Jag tycker att marknaden ska reglera priset men det måste finnas en modell där det blir rimligt, hanterbart och rätt. Konsumenerna måste ha makten  och det måste finnas en högre grad av kontroll och tillsyn.  det är där vi msåte börja reda ut begreppen. MEN! Sen behöver vi även lära oss att slå av stand by då det slukar mängder av energi, sen behöver vi väl inte bejaka sörlänningarnas oisolerade hus heller.

De kan gott lära sig av oss i Norr hur man håller energikosntaderna nere. Bara för att det nu i vinter varit kallt i söder så är det ett herrrans liv….då det gått mer el till att värma deras hus. Hallå, spara energi och isolera, det har vi Norrlänningar lärt oss för länge sen!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.