Satsar skattepengar åt skogen….

Under den första 3 månaaerna som Alliansen i Vilhelmina inte har haft makten lokalt så har den nu röda kommunen gått en ny väg, en väg av märkliga ekonomiska satsningar som gör att vilhelminaborna ökar på sina lån med över 35 miljoner. Vill Vilhelminaborna verkligen detta? Är det såhär Vilhelminaborna ska bygga sin framtid?
 

Fick igår veta att det nu är över 10 miljoner mindre i kommunens kassa än när vi lämnade ifrån oss makten, det har alltså redan börjar rinna ut pengar från kommunen trots att de som socialdemokraterna knappast kommit igång som bollhallen som kommer att som minst kosta 20 miljoner i investering och därefter 1-1,5 miljoner per år att driva. Kittelfjällpengarna (som vi anser att man inte hade rätt att besluta om som S gjorde) har betalats ut med 1 miljon men det kan bli upp till 4,5 miljoner från kommunkassan. 
 

 I budgetarna för både skolan och äldreomsorgen så fattas det pengar och S har inte talat om hur de tänker spara dessa miljoner. Samtidigt så måste golvmattor bytas ut på 1000 kvadrat i skolor och på äldreboenden där det inte finna några pengar avsatta. 
 

Centerpartiet tycker att den väg S gått in på, att bygga monument av makt istället för att underhålla och vårda det vi behöver för att bygga tillväxt och vårda välfärden är så märklig och så fel.

3 kommentarer

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Då kanske du ska delta i de sammanträden kommunstyrelsen har och debattera där. Du har inte deltagit i något KS sedan valet och det tycker jag är märkligt när du även sitter i KS Au men inte deltar där heller. Då undrar jag om vice ordförandeposten i KS bara handlad om ett 55 OOO kronors arvode och inte en vilja att delta i det poltiska arbetet efter att ni förlorat valet. Då hade det väl varit bättre att välja någon som deltar och verkligen fungerar som vice ordförande och finns på plats…

  2. Maria Kristoffersson

    Det stämmer att jag missat kommunstyrelsens sammanträden. I november så var mötena lagda den vecka jag startade mitt nya jobb och jag kunde inte börja ett nytt jobb med att ta tjänstledigt, flera dagar första veckan jag började jobba, som det första jag gjorde. I december hade jag ett möte bokat med Dorotea kommunledning samt näringsmänniskor som inte gick att boka bort. Trots det så jobbade jag med i november och december för kommunen om jag räknar samma tiden i sammanlagt 7 dagar.
    I januari så har jag jobbat 1 dag med politik hemmavid.

  3. Maria Kristoffersson

    Då jag varit bortrest i två veckor i mitt jobb så missade jag sammanträdet i januari. Det är så livet ser ut när man har ett jobb som ligger utanför kommunen. Jag har varit aktiv i politiken trots det då jag är insatt i ärendena och har mycket bra kontakt både med mina ersättare och med kamraterna inom Centerpartiet. Vi driver frågor aktivt på olika sätt inte bara i kommunstyrelsen utan även på andra nivåer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.