Vilhelmina sämst??

Läser i veckans Fokus att Vilhelmiuna kommun är näst sämst på integration. Det ska inte blandas ihop med hur bra vi är på att ta emot asyslsökande!.

Det som mäts då det gäller integration är hur många som bor i kommunen (80 pers)  som kommit som flyktingar, om de har jobb och hur de försörjer sig. Det vill säga hur väl de kommit in i det svenska samhället de som blivit svenska medborgare.

Det ska inte blandas ihop med hur väl vi tar emot de som kommer hit och säker asyl. Där har vi över 300 platser för människor som söker asyl, en del får stanna i sverige och en del får åka tillbaka. Det byts därför ut människor hela tiden.

Imorgon har Centerpartiet en dag om Migration där alla som vill får hänga med, vi börjar med besök kl 13.00 hos Vilma Aysl på Strandvägen och sedan en träff med Migratonsverket. På kvällen kl 18.00 på Hotellet kan alla som vill komma och diskutera migrationsfrågor med oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.