Kommunen gick plus 2010

Jihoo!!! Vilhelmina kommun visar ett överskott med över 10 miljoner  för 2010. Det känns fantastiskt bra då det visar att det gedigna arbetet och tuffa åtgärderna gett resultat liksom att Sverige som land gått bra så att även Vilhelmina kommun fått in mer pengar i kassan . Nu börjar vi ligga i nivå men att det även fortsättningsvis måste effektiviseras och förnyas i verksamheterna. De samlade överskotten för 2009 och 2010 är dryga 15 miljoner. Det gör att det minus som låg 2008 nu ät återtagna. Det är skönt att lämna det arvet vidare. Överskott mot budget på 13 miljoner och för året på 10,7 miljoner.

Känns gött!

2 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Rätta mig om jag har fel, men av gårdagens bokslutsredovisning framgick det att kommunen inte fått mer pengar i kassan pga att Sverige som land gått bra.

    En del av överskottet beror dessutom på den skattehöjning som gjordes på 30 öre, en skattehöjning som med facit i hand inte var nödvändig.

    För övrigt ska vi inte glömma att vi var starkt pådrivande i den budget som slutligen antogs och det arv som vi lämnade vidare efter våra fyra år var betydligt större.

  2. Maria Kristoffersson

    Finansieringen som den var beräknad då vi lade budget var lägre än vad det slutligen blev. Det beror på att Sveriges ekonomi gått bättre än beräknat. Svensk ekonomi är ju den stjärna som lyser klarast i den europeiska ekonomiska krishimmlen. Skattehöjningen var nödvändig utifrån de förutsättningar som låg då vi lade budget, som du vet. Det var 80 miljoner i kassan när Alliansen tog över. Det minskade snabbt i lågkonjunkturen. Vi gjorde inte heller de nödvändiga effektiviseringarna i tid. De borde ha gjorts tidigare under mandatperioden. En period så vi var nere och taggade på 30 miloner. Det måste finnas 30 miljoner på kommunens konto när lönerna ska betalas ut, annars räcker det inte till. När vi lämnade makten till vänstern så hade vi upparbetat kontot igen till över 60 miljoner. Ett svårt och jobbigt arbete att få ekonomin på rätt kurs igen som nu visar sig ha gett ett rejält resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.