Big Papa imp!

Lyssnade imorse när jag gick till jobbet på en nedladdad P4 dokumentär med Big Papa i Umeå. Jag blev både förälskad och lycklig av att höra på denna man med ett så stort, humanistiskt och varmt hjärta. Kanske att jag vämdes lite extra då jag väl känner igen kulturen ha beskrev utifrån min uppväxt i Vilhelmina. Mina och Ulfs alla timmar på verkstan mekandes med våra bilar, att barnvagnen hängde med i baksätet när barnen var små och att vi fortfarande läser biltidningar. Mina många timmar i amerikanska bilar och turer på strippen då jag körde dragracing har kanske gjort att det fortfarande finns lite motorolja kvar i mina ådror.

Det som var mest intresssant att lyssna på vad hans syn på integration och hur man utifrån ett motorintresse kunde locka även unga invandrartjejer i slöja likväl som gamla raggarkungar att jobba tillsamman i ett motorrum. Att de hade byggt en danslokal för de unga intill verkstan kändes unikt. At gå från vinkelslipen och in på dansgolvet är nog inte det mest vanliga för en mortorintresserad.

Det är så skönt att höra på dessa människor som ger av sig själva för att hjälpa andra, se till att samhället mår gott och som sätter andra människor i första rummet oavsett kön, etnicitet eller läggning. Jag rekommenderar dig att ladda ner denna podsändning, helt underbar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.