Avgå Maud!

I tv och tidningar förs nu en diskussion om Maud ska vara kvar som partiledare som hon nu varit i 10 år, (inte så särskilt länge om man jämför med Alf Svenssons 25 år i Kristdemokraterna).

Att diskussionen kommer just nu tror jag beror på partiledarbytet i Socialdemokraterna som av många i partiet ses som den störste konkurrenten om väljarna. Det finns en vana att speja på s och en hatkärlek till socialdemokratin inom partiet som jag tror gör att signalerna om partiledarbyte kommer just nu. Men jag tror den bedömningen är helt fel.

Konkurrensen står både med de två stora partierna och mellan de små partierna som hamnar mellan de två stora. Den största utmaningen är att visa medborgarna vår politik i som ett alternativ till både Moderaterna och Socialdemokraterna. Visa vårt sätt att se på Sveriges möjligheter och utmaningar som de mest realistiska och att vi har lösningarna och de rätta prioriteringarna för att ge drivkraft för möjligheternas Sverige.
 
Tajmingen att gå ut och kräva avgång nu är helt fel då vi är mitt i diskussionen om VAD frågan, vad det är för politik vi ska föra, vilka frågor vi ska profilera oss på och hur vår värdegrund ska bli synligare. Vi ska sen prata om hur och vilka som ska vara med och föra fram frågorna, driva på politiken och vara våra partiledare.
 
I den valanalys som gjorts så får Maud ett rejält stöd och får mycket cred för sitt sätt att föra fram politiken och föra debatten. Maud har jobbat hårt för att ge Centern en stark plattform i Alliansen. Jag är mycket imponerad av Mauds arbete och tycker att ingen politiker har gjort så stor nytta för inlandet som hon gjort i och med inlandsinnovation och det starka sättet hon för fram småföretagandet. Hon är superliberalen som i alla frågor lyft in alla människors rätt att välja själva och ta beslut över sitt eget liv.
 
Personligen har jag genom åren haft ett skönt stöd av Maud och vi har kontakt med varandra ofta i frågor som rör både stort och smått.
 
Jag ska vara med i förnyelsearbetet och jag ska driva på öppenheten och viljan att lyssna och förändra. Men jag kommer inte att kräva Mauds avgång, jag kommer däremot att försöka se hur och vilka som är de bästa på att presentera vår politik och jag hoppas att jag är en av dem som är med i partiets arbete även in i framtiden.
 
Själv tycker jag dock det är intressant att se att det just är Abir och Fredrik, både duktiga politiker som går ut i media då de båda står högst på partiets ” behov av att bli sedda-skala”. (Är nog bara Bengt Urban fd kommunalråd i Arjeplog som ligger över dem på den skalan.) Det är väldigt intressant att se att media lyfter fram två andra kvinnor i partiet, Annie och Anna-Karin som nya möljiga ledare. Både fantastiskt duktiga, kloka, öppna och humanistiska personer. Vi har ett spännande arbete framför oss och vill även du vara med i detta öppna parti så hör av dig….

2 kommentarer

  1. Monika Sandström

    Hej,
    Jag förstår inte rubriken, Avgå Maud! Det verkar som om du har dubbla budskap? Ändå slår rubriken igenom.
    Mvh
    Monika

  2. Maria Kristoffersson

    Det var det som var tanken, att folk skulle läsa det jag skrev och det har fungerat. jag ville att folk ska förstå att när det gäller Maud så stämmer låten, ”I will always be your soldier,….” för de flesta av oss centerpartister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.