Blåst. se

Vilekn påsk det varit, så otroligt varmt och fint att man till och med bättrat på brännan från ifjol på benen! Inte vanligt i april. Det man dock blev blåst på var skoterföret. Igår tog jag årets sista promenad på isen, det kändes inte helt säkert att gå trots att det var många skotrar på sjön. Imorgon är det annonserat om fullmäktige, ett fullmäktige med få ärenden dock med en ekonomisk redovisning. Det är bra då ledamöterna vid förra fullmäktige inte fick någon redovisning av hur ekonomin ser ut. Det är viktigt att det redovisas öppet hur det ligger till då det går åt en hel del pengar i vår kommun och besparingarna får inte effekt. Som Poolen tex som sparats in i årets budget . Den besparingen som redovisades kommer inte att nås.

3 kommentarer

 1. Mikael Fjällstedt

  Men du har ju tillgång till alla dokument och skulle det uppkomma frågor så ring kommunväxeln och fråga efter den ansvariga tjänstemannen/kvinnan. Eller försök att delta vid dom möten som vi har inom den kommunala politiken i Vilhelmina. Det kanske fungerar också?

 2. Annika Wibrell

  En fråga, vad har du för underlag och argument för att påstå att inte besparingarna 2011 budget inte kommer att nås för socialnämmden, coh vilken summa är det du menar för 2011, poolen besparingen? Socialnämdens alla ledamöter har alla samma information vad gäller budget 2011, och vi hade nämnd den 14 april och där redovisade ekonomen 2011 års budget läge och det visade inte på något som du påstår. Fakta tack och inte något svammel.
  Annika Wibrell

 3. Maria Kristoffersson

  Jag ahr pratat med de som jobbar i verksamehterna. Förklaringen är att de som varit anställda i poolen nu är anställda som vikarier, ett nollsummespel. Det kan dessvärre bli än mer ökade kostnader för vikarier då det blir allt svårare att få fatt på vikarier, främst i fjälldalarna. De senaste åren udner min kommunalrådstid så ver detta inte helt enkelt. De unga som tidigare tagit jobbet finns inte där längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.