Världen var i Vilhelmina igår..

Igår hade Vilhelmina besök från Centerpartiets internatioenlla stiftelse och man blir stolt och glad över Centerns viktiga arbete i världen för frihet, demokrati och jämställdhet. Alla partier utom sverigedemokraterna driver internationella arbeten och partierna samarbetar väldigt nära.

Det är svåra saker som Siv berättar om, under lunchen på Hotell Wilhelminas terrass, allt från könsstympning till hedersrelaterat våld. Könsstympning är ett problem i Afrika som även Vilhelmina ser sviterna av. Det är viktigt att vi vågar prata om detta och synliggöra det orätta och inhumana. Eva och Else har gjort ett program med besök på Sjukstugan och med kvinnojouren under dagen och på kvällen är det ett öppet möte på Vuxenskolan där alla inbjuds.
"Det finns hopp för att demokrati och jämställdhet ska utvecklas även i dessa länder. Den demokratiseringsprocess som vi ser i Nordafrika kommer att leda till en tryggare och bättre värld. Den nya tekniken och utvecklingen i Afrika skapar möjligheter för människor att få stabila och trygga liv."
 
Läs hela rapporteringen från dagen på www.vilhelminabloggen.se på Centerpartiet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.