Hur skapar vi inflyttning till en gles landsbygd med bostadsbrist?

 

Hva skal til for at folk skal bli boende på landsbygda? Hva skal til for å få

innflytting til et område med mangel på arbeidskraft og boliger? Egil

Petter Stræte er sivilagronom og geograf og har lang erfaring fra

landbruk- og bygdeforskning.

 

Det är frågan som ska diskuteras

i Stora Blåsjön den 30 maj 2011, kl. 18.00

Vägen över Klimpfjäll är öppen och arrangörerna hoppas att Vilhelminabor och andra ska komma dit och lyssna på resonemangen. De skriver så här i sin inbjudan; Precis som den välkända hungerstrejken i Stora Blåsjön för 40 år sedan är Mitt-Skandinaviskt regionprojekt en åtgärd för att folk ska kunna leva och bo här. Människorna i gränslandet har långt till beslutsfattare. Vi lever i två länder med olika landsbygds politik och har ändå samma negativa trend med utflyttning. Bostadsbrist är ett stort bekymmer när man arbetar med inflyttning. Nybyggnationer är svåra att finansiera och lediga boenden som finns att tillgå uppfyller inte de kriterier människor som vill bo på landsbygd efterfrågar.

En kommentar

  1. Camilla Stenlund

    Oj är vägen öppen? Intressant möte för en geograf som mig som lever i denna situation…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.