E på G i Västerbotten

Får i veckan en information om e-hälsa och den satsning som görs för att få in e-hälsa in i vår vardag. Kommunerna ska samverka i region Västerbotten för att jobba ihop och se möjligheterna med e-hälsa och knyta ihop information inom vård och omsorg. Kommunerna har en viktig del där allt från skolhälsa till individ och familjeomsorg till äldreomsorg ska kunna kopplas ihop med vård i övrigt i gemensamma dokumentationshanteringssystem. För att klara detta måste systemen vara gjorda så att de går att koppla ihop . Samma system ska fungera i hela Europa.

Idag ringer vi 1177 för att få råd om vård dygnet runt. Eller går in på www.1177.se Där man kan gå in på sina egna vårdkontakter och boka vård, förnya recept eller beställa klamydiatest etc.
Alla vi som vill ska kunna få information så att vi kan ta ansvar för vår egen hälsa. De flesta använder idag nätet dagligen, 86 % av befolkningen i landet använder internet. Tanken är att man själva ska kunna ta sitt blodtryck, tester och annat för att få bra underlag för läkarna att ta beslut utifrån. Det handlar om att effektivisera och öppna upp så att informationen går ut till invånarna samtidigt som vi effektiviserar och moderniserar våra system.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.