flyg och inlandsinnovation

Det viktiga arbetet för landsbygden och våra inlandskommuners framtid är på G! Razormind har fått i uppdrag att jobba med destinationsbolaget Södra lappland och flyget.

Jag är glad att arbetet fortsätter oavsett majoritet i kommunen. Det här jobbet är otroligt viktigt och att starta ett bolag för flyget är en mycket viktig del som vi påbörjade i höstas. Detta då jag ville att det skulle riggas så fort som möjligt för att ligga i linje med Inlandsinnovation och den finansiering som där blir möjlig. 

Visionen omsättning inom turismen är att den ska fördubblas innan 2020. Det är det internationella resandet som ökar mest. Och vi reser mer än någonsin och vi flyger längre och längre. Den närmaste internationella flygplatsen för os är Trondheim!!Ska turismen kunna öka med de intentioner som finns för Sverige så måste destinationer skapas dit folk kan åka. Stockholm och andra stora städer har inte kapacitet att ta emot de antal besökare som vi förväntar oss.

2015 är målet att flygplats Södra Lappland ska ha minst 30 000 reguljära flygpassagerare med 3 dagliga förbindelser med Stockholm i vardera riktningen och en längre landningsbana. Just nu är vi inne i destinationsbolagets grundande där kommunerna gått samman. Dagens landningsbana på Vilhelmina flygplats är 1 500 meter och klarar inte att ta emot större flygplanstyper vilket kraftigt begränsar alternativen i den av Trafikverket upphandlade flygtrafiken och inte medger någon chartertrafik direkt från södra Sverige eller internationellt. Banlängden som krävs för den typ av trafik är 2 300 meter vilket också är den längd som flera flygplatser i norra Sverige har valt att bygga ut till. När destinationsbolaget är i full drift ska det ge 25 000 nya besökare vilket ger ca 100 nya jobb.
 
Vi påbörjade projektet under förra mandatperioden och nu löper det vidare på ett mycket bra sätt och finansieringen från både nationella och regionala organ har varit självklar. Det är bra att Razormind fått fortsätta arbeta med detta viktiga arbete. Vi har fått ytterligare 11,7 miljoner från hösten och framåt, Vi har totalt jobbat med 15 miljoner kronor för detta. De större finansiärerna blir på hugget när vi visar upp de planer vi har för regionen. De unika miljöerna vi har finns ingen annan stans, vi är intressanta! Jag ska fortsätta jobba med de kontakter jag har både regionalt och nationellt då jag är övertygad om att detta är en stor del av regionens framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.