Vad skapar företag?

Jag har fått kommentarer på tidigare blogg om varför politiker inte ser till att det startas företag. Min syn är att företag startas av människor som brinner för sin ide´och som har ett starkt driv att leva sin dröm, att göra något som gagnar andra, skapar en identitet och som ger dem möjlighet att jobba med det som de är intresserade av. Politiker startar inga företag men däremot så är det oerhört vikitgt att politiker ser till att förutsättningarna finns för de drivna människorna som vill starta företag.

Jag tycker att företagsamheten ska stimuleras på alla sätt som går, från förskolan vidare genom skolsystemet och i in i befintliga verksamehter. Offentlig sektor måste utvecklas det vet de flesta för att hantera utmaningarna som finns. Ett sätt är att öppna upp för flera olika driftsformer och alternativa lösningar och låta de som vill ta över och driva verksamheterna själva som personalkopperativ eller som egna företag. PPP public and private partnerships är en form som många länder prövat för att skapa förutsättningar för utveckling, det är en form som jag tror vi kommer att få möta inom kort i vårt län. det finns hur mycket som helst att jobba med för att utveckla företagsamheten och skapa kraft för tillväxt och välfärd.

En kommentar

  1. Krister Klermalm

    För att företag ska startas av människorna som bor där dem lever. Behövs det incintament såsom infrastruktur och investeringar etc att kunna tillfredställa detta av politiska beslut. Till att vända kapital tillgångarna, att våga i tillit på företagaren på landsbygden att bankerna vill investerar i driftiga personer vinst givande bolag på orten.

    Tänk att en småföretagen i landsbygden oavsett är inom turism eller detaljhandel inte får kapital för start av företag elelr utveckling av statliga instituationer ens som av de stora bankerna. Utan ber om släkt och vänner samt internetbank lån söka för att kunna driva företaget på orten.

    Här har du ett stort misstroende attityd som vi ska arbeta bort. Dagens politik gynnar inte landsbygden att utvecklats av företagen på orten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.