Kärnkraft eller inte..

Det har blivit väldigt tyst om olyckan i Japan, så jag undrar hur det går för japanerna. Hur stor omfattning olyckan gett får vi nog inte veta förrän om många år. Kärnkraftuppgörelsens resultat gör att vi i vårt land måste fundera en vända til hur vi vill göra när det gäller kärnkraft. Viljan att bygga ut har krympt till ett minimum.

I morse så såg jag att Maud skulle vara med i morgonsoffan, får kolla på det ikväll på webbtv. En av de bästa uppfinninganra som finns måste värl vara detta att kunna se TV när man vill och välja det man vill se.

Jag hoppas hon pratar om samarbetet i Alliansen, arbetet för att göra det roligare, enklare och lönsammare att vara företagare och att jobbet för att lyfta fram kvinnor och deras företagande. Sen torde det bli lite snack om SAAB och ordförandeskapet i EU och hur det är att vara kvinna på en ledande position. Hoppas hon lyfter fram att Sverige står så starka gentemot andra länder i Europa och att Centerpartiet varit en viktig part i detta.

En kommentar

  1. Patrick T

    Hej igen!

    Värst vad jag börjat hänga här, då… 🙂

    Du skrev att det är tyst om olyckan i Japan. Det är ett av alla dom områden jag ”dagligen” scannar av. Kanske är det bara 3-4 ggr/ve, men det räcker för att få hicka…

    Jag vet inte om du hört om vad som händer i uSA, men där är det dels höga strålvärden uppe i Seattle och man anar att den tvära ökningen av spädbarnsdödligheten med 35% kan ha med olyckan att göra.
    Källa (Q13 FOX News) http://tinyurl.com/5uyz5t6

    Som grädde på moset, eller ska man kanske säga salt i såret, så har dom själva oöverblickbara problem med inhemsk kärnkraft. Översvämningar gör att minst två verk är oroväckande nära en liknande problematik som den i Fukushima.

    Sen har det kommit uppgifter om att läckor av radioaktivt tritium läckt ut från 75% (!) av uSA’s kärnkraftverk. Detta har kontaminerat dicksvatten i Minnesota och Illinois:

    ”At 41-year-old Oyster Creek in southern New Jersey, the country’s oldest operating reactor, the latest tritium troubles started in April 2009, a week after it was relicensed for 20 more years. […] Since then, workers have found leaking tritium three more times at concentrations up to 10.8 million picocuries per liter – 540 times the EPA’s drinking water limit” Källa: (Daily Hampshire Gazette) http://tinyurl.com/6b76mgt

    Vill man hålla sej hyfsat up to date så kan man ögna igenom rubrikerna på http://enenews.com/

    Vill man se Fukushima live så kommer länken här:
    http://mfile.akamai.com/127380/live/reflector:51361.asx

    Avslutningsvis kan jag ju meddela att jag inte gillar kärnkraft. Föroreningar från uranbrytning till slutförvar (som inte finns nånstans på jorden än!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.