Uppremmandet tar aldrig slut!

Socialdemokraterna har precis röstat för att jag inte ska få ansvarsfrihet då det gäller förra årets Årsredovisning för kommunstyrelsen där jag satt ordförande. Helt skruvat och mycket märkligt. Jag vet fortfarande inte i vad jag brustit då revisorerna som utrett ärendet inte riktar någon kritik mot mig eller mot kommunstyrelsen i det här ärendet. Men nu fick han anledning att låta remmen vina igen.

Ärendet handlar om att Kultur och utbildningsnämnden som byggt om lokaler för tre förskoleavdelningar. En förskola som blev fantastiskt bra och anpassad men där kostnaderna drog iväg utan att varken jag eller någon annan visste. Den interna kontrollen brast.  Jag vill hedra de socialdemokrater som hade ”guts” att gå emot sitt eget parti och även till de socialdemokrater som valde att lämna mötet för att slippa rösta.

7 kommentarer

  1. Toni Appelqvist

    Detta är minst sagt skamligt. Men tyvärr så är jag inte förvånad över dessa härskartekniker från S och KGA i synnerhet.
    Det framkom ju hur mycket som helst på KFM som talade för motsattsen gällande dig och Jonny K.

  2. En som förstått

    Jag är chockad över hela förfaringssättet och kan för mitt liv inte se någon tanke bakom detta: att inte bevilja ansvarsfrihet och inte peka på grunderna eller annat i sanktionsväg.
    Vad vill man från S uppnå egentligen? Vad kommer efter detta?
    Jag känner skam och vanmakt och ser för många samband i detta som utspelades under KF, för att kunna känna mig som en stolt kommunbo.
    Vi ligger nu långt ovanför maktkampen i Nordmaling, de framstår som en fis i rymden efter denna natt som var.

    Jag mår rent illa över behandlingen och hoppas att det går komma vidare med ytterligare undersökningar och att vända detta till något annat, än det förefaller att bli nu.

    Jag tänker på er i detta och mår illa över den ”uppremning” ni fått utstå i en makalös kamp som tar livet av Vilhelmina som kommun.

  3. Mikael Fjällstedt

    Du säger gång på gång att du inte visste och att den interna kontrollen brast. När ska du förstå att du var ansvarig över att den interna kontrollen fungerade och att argumentet att du inte visste är brott nog.

    Med medborgarnas förtroende att leda en kommun följer inte bara en titel och en lön utan även ett ansvar att förvalta kommun medborgarnas pund. Där har du brustit och den naturliga vägen att gå borde vara att avsäga sig sina uppdrag och söka nytt förtroende i nästa val. Men har du kuraget till att göra det?

  4. Patrick T

    Hej på dej!

    Jag tänkte på dej häromdan när jag passerade Golis’n. Tänkte på hur tuff du är som kastar dej in i politiken som vanligtvis korrumperar folk. Jag skulle nog varken vilja eller våga bli ett kommunalråd. Det är som att driva företag på ett sätt; Man bör få ett diplom oavsett hur det går, för man TORDES! 🙂

    Sen tänkte jag på dej i förrgårkväll när jag åkte åt Dikanäs. Samma tankar: Du är tuff.

    Detta ”skitsnackande” som pågår gynnar inte Vilhelmina eller någon grupp. Det kanske när egot hos några, men det är ett dyrt pris för ”we the people” att betala för att några få ska få känna av maktberusningen…

    Jag läste någonstans på Centerns hemsida om att ni förespråkar republikanska idéer. Gott! Om jag ser mera av det i ert parti så blir jag nog Centerpartist! 😉

    En demokrati (förstadiet till ett oligarki) gynnar nog bara ryggkliare som duperar folk.

    I politiken vill dom nog bara degradera dej till en utbytbar bricka i ett spel, men minns att du är värdefull för den du är! Det är sant, och sanning är gott!

  5. (S))andlådan

    Och än en gång måste vi se MF brösta upp sig likt en tupp.
    ”Brottet” att inte kunna veta allt måste väl i sig vara straffbart då? Det måste till och med du veta.
    Hur ska man kunna styra en kommun med anställda ”experter” om man ska misstro deras kunskaper och måsta vara inne i detaljstyrningen?
    Antagligen därför kommunen är att jämföra med en underutvecklat vit fläck på kartan. Men det blir nog bra när ni ska bevilja er själv ansvarsfrihet vid miljonrullningarna nästa år. Då är nog alla anhängare anställda i kommunen och det fungerar som ett enda stort kollektiv. Inkomsterna får man tigga ihop, likt Grekland.
    Men går det så går det och vem behöver alternativ i din värld? Så fortsätt att tala om för andra hur de ska göra, för det är du/ni mästare på.
    Ifrågasätta andras kurage visar på stort ego och liten …
    Tråkigt att demokratin har urholkats på detta vis i en så liten kommun.

  6. Göran Jonzon

    Maria Kristoffersson:
    Jag mår gräsligt dåligt inombords av att ha varit med och bevittnad Vilhelminas egen Dreyfusaffär, med skenrättegången som inte berördes eller påverkades det minsta av förelagda fakta.
    Jag mår fruktansvärt illa av att ha bevittnat övergreppen mot dig.
    Det är som vore jag förflyttad bakom järnridån och året var 1961.
    När de skyldiga sätter sig som både åklagare och domare och utser oskyldig att bära skulden för deras egna manipulativa orättfärdigheter, då räcker inte mitt eget skyddspansar till för att ens skydda mig själv.
    Det känns som att jag ruttnar inifrån.
    Nu får det vara nog!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.