Landsbygden bygger Sverige!

I veckan har det blvit offentligt vad vi mjobbat med i partiet för att förnya politiken och utgå från den värdegrund som Centerpartisternas ideer vilar på. jag är väldigt nöjd med både arbetetoch resultatet och kommer att jobba hårt för att denna poltik ska genomsyra förändringsarbetet för vårt land framåt. Vi i Centerpartiet ska vara den drivande kraften för hållbar tillväxt och utveckling i hela landet, i staden likväl som på landsbygden.

Att vi så tydligt skriver ner landsbygden det i detta så viktiga politiska dokument ger en riktning för hela det politiska arbetet. Landsbygden bygger Sverige och måste liggai framkant. Det är ju så att utveckling sker hela tiden, i hela landet, av företagare och anställda som hittar nya spännande lösningar. Om alla de blir uppmuntrade har Sverige stora framtidsutsikter. Jag ser med stor förhoppning fram emot det politiska arbetet i landet där tillväxt i såväl stad som landsbygd lägger grund för välfärden.

Ett gäng från Vilhelmina ska vara med och diskutera i  Åre 21-25 september. Är det något du vill vi ska driva på så hör av dig.

Här nedan ser du några av de förslag som jag tycker är de mest viktiga: 

Sverige ska ha bredband i världsklass i hela landet. 2020 ska 90 procent av alla medborgare och företag ha tillgång till bredband med en hastighet om minst 100 Mbit/sekund. Det här gör att landsbygden kan utveckla nya tjänster, ny service och nya företag. Sverige msåte hänga med i den digitala världen. snabbare, bättre och bredare.

Ett annat viktigt förslag är att i de områden där det saknas marknadsmässig utbyggnad ska offentliga medel användas för att stödja lokala initiativ.Ett annat viktigt förslag är att inrätta en servicegaranti i hela landet. Det betyder att alla oavsett var man bor ska garanteras en tillgång till grundläggande service. Det är en förutsättning för både tillväxt men även för att kunna bo och driva företag på en ort. Vi vill ha en grundläggande nivå som vi medborgare ska kunna kräva oavsett var vi bor i landet.

För tillväxtens skull så kräver vi sänk arbetsgivaravgifterna för småföretag. För att få en varaktig ökning av sysselsättningen och öka incitamenten för företagen att anställa kommer vi att prioritera en fortsatt generell nedsättning av arbetsgivaravgifterna för småföretag. Detta är mycket viktigt för Sverige som land, att växa för välfärdens säkerställande.

Det msåte vara samma system för den som driver småföretag som för de som är anställda trygghetsmässigt. Avskaffa ansvaret för företagen för den andra sjuklöneveckan. Förkorta karenstiden för företagare.

Underlätta byggande på landsbygden, idag är det i princip omöjligt att bygga i glesa delar av landet. Statens bostadskreditnämnd ska kunna ställa ut garantier utöver marknadsvärdet för att skapa möjligheterna att finansiera ny- och ombyggnation av bostäder.

Jag ska luta mig tillbaka och gotta mig åt förslagen en stund! Sen ska jag jobba vidare! Det krävs en del innan dessa förslag blivit verklighet och många ska påverkas, förstå och inse att landsbygden bygger Sverige!

4 kommentarer

  1. Arvid

    Att lova bredband till hela Sverige låter bra och hela 100 Mb/s det är bättre än vad de har i många städer. Det bästa är att satsa på en utbyggnad av mobiltelefonnäten så de uppgraderas till 4g. Den senaste tekniken i 4g ger upptill 100 mb/s. Att ta bort arbetsgivaravgifterna gör det inte så mycket lättare att vara småföretagare utan det bästa är att minska pappersbördan och att förenkla att starta företag. Många av arbetsgivaravgifterna har löntagarna betalat genom att avstå löneökningar och i stället få trygghetsökningar. Jag hoppas att Centern återvänder till vad det var innan partiledarna började att dagtinga med sina samveten.

  2. Leif Danielsson

    Jag undrar, har du haft ett hederligt jobb i hela ditt liv?
    Du surrar om entreperörskap hit och dit, men vilken reell erfarenhet har du egentligen av detta?
    När jag läser om alla dina utflykter hit och dit och tänker mig vad du och dina gelikar kostar oss skattebetalare, undar jag ibland hur det kunde gå så snett. Hur många hundratusentals är ni som lever i högönsklig välmåga på skattemedel utan att tillföra något annat än en radda haranger som ni får er matade med?
    Jag törs slå vad med dig att du inte vågar visa detta inlägg…visst hade jag rätt?

  3. Maria Kristoffersson

    jag har jobbat med allt från att ha städat alla offentliga byggnader i kommunen, vårdbiträden café biträde, assistent för handikappade barn, receptionist, lärare vid högstadium i gymnasieskola, arbetsförmedlare, arbetsmaknadskonsulent och sen startade jag företag, Emma Advice konsultföretag i tillväxt och Europa frågor. Mamma var företagare, pappa likaså, min man är företagare och min dotter. Jag är företager i själ och hjärta. men vad andra bedömer som ett hederligt arbete , det vet jag inte vad det är. Det enda jag vet är att jag älskar att jobba!

  4. Robert

    Visst var du på fritidsgården en period oxå eller minns jag fel??

    Kommunalråd räknas naturligtvis inte som jobb eller ordförande i Socialnämnden förstår jag, eller??

    Leif torde väl inte bli imponerad ändå gissar jag??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.