Mp och C är det sant?

I min familj har vi alltid haft en massa olika politiska riktningar, våra föräldrar fostrade oss till tänkande människor. Undrar om de insåg att det skulle innebära att vi barn fann helt olika ideologier att hålla oss till. Min bror moderaten, min syster ultrasocialisten, min syster miljöpartisten, min syster mitt emellan och så syskonbarn som jobbar som ombudsmän och som partiföreträdare i Almedalen i veckan.

Nu flaggar Anders Borg för att diskutera med Miljöpartiet om samarbete. Inte alls fel enligt mig då det gäller vissa politiska och ideologiska riktningar som gäller miljöpolitiken. Då det gäller den ekonomiska politiken och tillväxtpolitiken ser jag större svårigheter. Men ett samarete mellan Alliansen och Miljöpartiet skulle säkert ge många goda diskussionsämnden vid mina familjemiddagar i sommar.

Rebekka, min guddotter, som jobbar för Miljöpartiet kommer hem nu i helgen efter att ha varit på Gotland och Almedalen. Vi kommer säkert att ha en del att dryfta!

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    I vissa frågor finns mjöigheter för samarbete med Mp, M och C beroende på vilka som följer MP:s politiska riktningar. Kärnkraften är en, på det ekonomiska området blir ordentliga förhandlingar om också likväl tillväxten. Ännu ett områden som försvårar ett samarbete emellan Alliansen och Mp är om sjukförsäkringen. Lär itne bli lätta förhandlingar.

    Var du på Hembydgsdagarna? För Miljöpartiets lokal avdelning i Lycksele var där idag under dagen. Trevligt att träffa en av medlemmar i partiet ifrån Vilhelmina som kom till oss. Även en ifrån Tärna var där också. Så var det en ung kvinna som kom förbi och var intresserad av Mp.
    Tråkigt att vi inte ha träffat Rebekka när vi ändå var där. Kanske ses fler gånger framöver på lokalt nivåa i regionen.
    Nästa inlands besök ifrån oss ifrån Lycksele är i Tärna.

    Vad är syftet med vårar turer till olika marknadsdagar inom inlandet är att få ihop en grund av miljöpartister för lokalavdelning där det inte finns och lyfta fram landsbygdsfrågor ifrån medborgarna i dessa kommuner som är för oss inte är gröna ännu.

  2. Krister Klermalm

    Ja, det är tragiskt i ett demokratisk aspekt att det politiska spelen inte fungerar tillfredställande att medborgarna i kommunen blir nedsmutsad för att engagera sig.

    Mådde ni kan lösa detta utan skygglappar eller prestige eller vad än det är. Möt folket med öppenhet för de val dem gör för sin bygd och politiker tilliten återfås för landsbygdens framtid. Vill inte ett Nordmalings liknande resultat av detta.

    Jag förstår din systers inställning av det politiska klimatet där idag. I Vilhelmina finns ett annat klimathot.
    Det hoppas jag med inför nästa val, då kanske Mp har en kommunlista som så nära det var sist. Samtidigt kan systern fånga upp intresserade ändå för partiet. Jag hoppas att distriktet stödjer dessa medlemars politiska intressen där.
    De lokalavdelningarna i inlandet har medlemmarna vårt stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.