Syskonbråk eller annan konflikt??

 Mina barnbarn Kaspian och Alvina bråkar inte än, men det kommer säkert en hel del konflikter för dem att hantera. jag forstätter att fundera på hur jag kan ta ansvar för at lösa den konflikt som råder, och vad andra måste gära för att lösa läget. För det beror på hur vi är som människor hur vi agerar i en konflikt och hur vi trivs i konflikter, ogillar dem eller drivs av konflikter. 

Nyckelpersonernas personliga grundinställningar, även med rötter i religion eller världsåskådning spär på eller minskar konflikter. Hur vi agerar inom våra familjer och i våra arbeten påverkar hur vi driver på eller vill minska konflikter.

Om maktförhållandena förskjuts till fördel för den ena konfliktparten (ny regering tex) kan det driva på att stärka en konflikt eller att ändra beteenden gentemot den ”andra parten”.
 
Du kan läsa mer om detta i boken "Konfliktmanagement" (Glasl, 2000)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.