Motparten är problemet

jag envisas fortfarande med att blogga om konflikter…

När vi kommer så här långt i konflikten så handlar det inte längre om olika synsätt. Nu har konflikten tagit tag i relationen mellan parterna och det blir allt svårare att vara tillsammans.

Det finns dock fortfarande begränsningar i vad parterna gör mot varandra. Här börjar parterna i konflikten att allt mer utforma stereotypa bilder av varandra och bilda koalitioner runt sina ståndpunkter. Det blir än tydligare att motparten alltid varit som han eller hon nu framstår och att det inte finns något hopp att personen ska ändra sig. Samtidigt träder den egna parten själv fram i ett allt bättre ljus.

Parterna anstränger sig för att finna sympatisörer genom att berätta sanningen om medparten och framhäva sina egna förtjänster. Nu tolkas allt den andra säger på ett negativt sätt, allt bekräftar den negativa bilden av henne/honom.

Elakt skvaller och nidbilder av medparten är vanligt förekommande samtidigt som medparten upplevs som totalt hopplös.”

 

ja happ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.