Trygga, varma, gröna och företagsamma människor..

När jag började i Centerpartiet som 15 åring, värvad av Gunnar Hörnlund, så var de socialliberala frågorna, de varma frågorna de som vi pratade mest om. Med framgång var vi partiet som stod upp för de svagaste i samhället och som framgångsrikt drev kampen mot övergångsregler och övervakningssamhället.

Vår långa historia har sin utgångspunkt i att skapa förutsättningar för människor att lyckas och få individer att växa. Vi har fortsatt att driva på frihets och rättvisefrågor men jag och andra har kanske fokuserat lite väl mycket på tillväxt. Jag är ett barn av min tid och under den tiden har tillväxt och välfärd verkligen gått hand i hand. Det har inte varit självklart att välfärden skulle hålla om vi inte lyckades skapa tillväxt.. För mig är centerpartiet det parti som förenar det varma, det gröna det företagsamma med det socialliberala där den lilla människan sätts i centrum.

Vi ska bli bättre på att driva rättvisefrågor som ungas rätt till jobb, högre pensioner för de som har usla pensioner och en allmän a-kassa som kopplas samman med sjukförsäkringen. Det skulle skapa trygghet för många. Vi måste bli mer högljudda när människor far illa och faller mellan olika regelverk samtidigt som vi ser kopplingen mellan trygga människori hållbara samhällen, tillväxt och välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.