Forskningsenheten

Ser i dagens VK att forskningsenhetsn läggs ner. Det är för mig ett tungt besked då vi jobbade väldigt tufft med att försöka skapa möjligheter till ett vidare tänk och en förankring i de utvecklingsstrategier som länet ritat upp.

Jag ser tecken som oroar mig.  Då det gäller akademisk koppling och tilltron till forskning och andras analyser så brister det i både kunskap, förståelsen och  vilja att omsätta beprövade ideer och metoder. Det finns en avog inställning till akademi som är förödande och som förminskar möjligheterna som landsbygden i länet innehar. Om man tror att man alltid själv har de bästa lösningarna utan att ta till sig varken goda exempel, forskning eller anasysresultat så är man illa ute. Om man tror att den egna analysen är den enda rätta så har man bara ett spår att välja och verkligheten är aldrig enspårig!

3 kommentarer

  1. Åke Nilsson

    Hej Maria
    Jag håller med om det är tråkigt att vi måste lägga ner forskningsenheten.
    Det kan inte komma som någon överraskning för dig eftersom du var styrelseordförande när beslutet fattades att lägga ner enheten.
    Vi får se om vi kan skapa nåt nytt tillsammans med Region Västerbotten.
    Forskningen behövs.

  2. Helena

    Det du skriver är så viktigt och nödvändigt i en kommun som har ambitionen att leda utvecklingen framåt!
    Forskning har betydelse för ett samhälle och är grundläggande för att dríva samhällsfrågor framåt. Jag är övertygande om att kunskapssökande kan göra oss till klokare människor och ett samhälle till ett något bättre samhälle. // Helena

  3. Maria Kristoffersson

    Det tillsattes under min tid i styrelsen en grupp från den nya majoriteterna i kommunerna som skulle fortsätta jobba med att få FOrskningsenheten att leva vidare i annan regi. Hur gick det med det arbetet? Visst var du Åke an av dessa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.