Lokal karinproducerad mat

Igår när jag fyllde år kom min syster Karin med en kylbag i present. Den var fylld med välmärkta varor från hennes egen produktion det var honung som de gjort  själva (med hjälp av bin förståss..) på Fredrikshall, välplockade lingon, hjortron från Nästansjömyra, hallon från Göstas högge och älgkött från en synnerligen välskjuten älg på Vojmsjölandet. Det var en mycket passande present till en som både gillar mat och jobbar för att stärka matlandet Sverige. Destination Södra lappland har ett viktigt ben att stå på och det är våra duktiga matproducenter.

En kommentar

  1. Aroon

    Fetma verkar vara det stora västerländska problemet. Mycket beroende av s k skräpmat. Nu då restaurangmomsen sänks gynnar det endast krögare såsom f d riksbankschefen Urban Bäckström. Mat du här räknar upp är är klart hälsosam och borde ätas av många fler, men när kan man få det på en snabbmatskedja eller om vid snabblunch? Vitsen med sänkt matmoms är att i princip ännu fler kommer i arbete och det äts ute på någon servering och så fortsätter det onda ekorrhjulet. Det är det du tycker alla borde göra. Äta ute och inte laga (hälsosam) mat själva?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.