Ministrarna på podiet just nu…

Ikväll intervjuade två Centerpartister våra ministrar, en av de som ställde frågor var Tomas Mörtsell från Storuman. 

Det viktigaste som ministrarna lyfter fram är tillväxtarbetet Och dess koppling till miljöarbetet. 

Andreas lyfter fram alla de insatser som gjorts för att ställa om miljöarbetet i vårt land och att konkreta förbättringar verkligen syns. De som inte varit lika kul enligt Andreas är vargarna och Köpenhamnsmötet. 

Maud lyfter fram energiuppgörelsen som det bästa och och krisen i SAAB som det värsta. Hon säger att nånstans måste man skilja på politikens ansvar och företagens ansvar. Politiken har ansvar för skattebetalarnas pengar och måste ta helt andra hänsyn än näringslivet.   Att vindkraften byggs ut som aldrig förr Är kul och att restaurangmomsen sänks som en del i Matlandet och för att skapa jobb är viktiga åtgärder just nu i den kris som pågår i världen. 

Anna Karin hatt lyfter fram att maktskiftet varit det bästa , att lyckas vända ett cementerat tänk till ett förnyelsetänk. Det sämsta är att trots att centerpartiet påverkar politiken i regeringen så mycket så märks det inte i det väljarstöd som vi fått. 

Eskil är glad att vi kan äts torsk igen och att kycklingarna i Europa har det bättre än vad de hade tidigare. Han är otroligt nöjd över Matlandet och Skogslandet Sverige. 

Infrastruktursatsningarna har vi drivit på i Alliansen som nu äntligen slagit igenom om än det krävs långt mycket mer i satsningar då infrastrukturen ip landet varit så eftersatt av S regeringarna. Att det byggs vägar och järnvägar i Umeå just nu är faktiskt Åsa Torstenssons förtjänst.

En lång rad av insatser där vi jobbat riktigt bra och nu ska vi ta fler stämmobeslut som driver på ännu fler viktiga förbättringar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.