Dax att få fram de goda idéerna!

Idag har Inlandsinnovations presenterat sig på Centerpartiets stämma i Åre, en väl vald plats utifrån utveckling och tillväxtperspektiv.

Stödet ska gå till 37 kommuner i inlandet och det är den enda begränsningen som finns, i övrigt ska 2 miljarder nyttjas för tillväxt. Ingen annan aktör har så mycket pengar. Inriktningen är ALLA branscher men lite mer intressant är besöksnäring – destinationer,  naturbundna näringar och service och tjänsteföretagens kopplat till dessa. Både befintliga företag som ill växa men även det lilla nya företaget. Direktinvestering, lån, garantier, partnerskap, kompetens är det Inlandsinnovation kan jobba med.

 Det som efterfrågas idag globalt är de resurser som finns i inlandet. 
Fram till 2020 ska det investeras 20 miljarder i Storuman! 

Sverige saknar destinationer där Södra Lappland gör ett bra jobb för att skapa en stark destination som går att sälja. 

Det är en mycket gedigen styrelse som sammansatts av Leif Zetterberg som är dess ordförande. Yvonne Lövbrant-Lif är en av de nya ledamöterna. 

Här har du kontaktuppgifterna: Telefonnummer:0771-150180  [email protected]
Www.Inlandsinnovation.se

Det är extremt viktigt att detta lyckas då det är ett sätt att bryta upp ett tänk att Norrland tär. Det vi ska göra är att lyfta fram att Norrland När! Jag kommer att fortsätta driva på och jobba med Inlandsinnovation och ingå i det nätverk som ska etableras för att knyta in företag, innovatörer och utvecklingsarbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.