Nytt perspektiv!!!

även idag har vi debatterat hur vi ska få till ett system likt det Norge och Finland har då det gäller att de kommuner som bidrar med vatten och vindkraft ska få något tillbaka, en skatteväxling. Det betyder att De kommuner som har vatten eller vindkraft får ta del av de vinster som genereras.

Vi beslutade igår i en av de kommiteer som debatterade frågan att tillsätta en grupp som ska utreda hur det ska kunna se ut. Vi sneglar på både Norge där en del av vinsten går till kommunen och Finland som har fastighetsskatt på vattenkraftverkens vatten regleringssystem.

Över lag har vi i alla frågor diskuterat landsbygden på ett sätt som även för mig känns nytt. perspektivet har förskjutits mot mer snack om landet i stort och alla frågor tas ur ett gleshets och landsbygdsperspektiv. Grunden är att programmet gäller för landsbygden och att den täta staden är undantagen som får egna rubriker. Ett nytt perspektiv!!!

2 kommentarer

  1. Arvid

    Vad läser jag. Börjar Centern få sosialistiska tänkar nu när Maud har avgått. Det stämmer väl inte med hennes sätt att sköta kapitalet, att det är ägarna som ska ha alla intäckter. Och införa skatter som skulle gynna glesbygden, vad säjer centerpartisterna från kungliga huvudkommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.