Störst av allt är kärleken….

Störst av allt är kärleken men också valfriheten. Det måste vara människor själva som väljer hur de vill leva sina liv. Det måste gälla även föräldraförsäkringen om än den inte är bra som den ser ut idag. Mammor ”äger” idag föräldradagarna, som en gammal kvarleva från gamla tider. Det är papporna som är förlorarna. För att familjer ska bli starka så måste man tänka på barnen först.

Barnen behöver båda föräldrarna och båda föräldrarna måste få samma chans att bygga en tidig och stark relation till sitt barn och förstå vad livet som förälder kräver. Att vara föräldraledig med en bäbis är ingen lek och att få till rutiner som gör att vardagen fungerar för båda föräldrarna kräver att man hjälps åt.

Men frågan är hur den ultimata föräldraförsäkringen ska se ut? Ge mig lite tips, vad tycker du?

5 kommentarer

  1. Ewa Larsson

    När det gäller föräldraförsäkringen som en ”egen enhet”, så är jag övertygad om att en likhet i löner för kvinnor och män måste uppnås först. Vem har råd att vara hemma?

    Nästa ”enhet” när det gäller båda föräldrarnas ”rätt” till barnen-så håller jag med till viss del. MEN nu finns det också barn som inte har två föräldrar. Ska vårdnadshavaren då tappa dagarna för en lagstiftning?

    Visst håller jag med om att det är viktigt att båda föräldrarna får tillgång till sina barn-men jag tror att problemet är lite mer komplicerat. I synnerhet när vi bor som vi gör, med många långpendlare och då i första hand just fäder som har arbeten på andra orter.

    Nästa problem blir pensionen för de som stannar hemma eller går ner i arbetstid.

    Grundproblemet kan vara de övriga livsvillkoren vi ställer idag. Att konsumera och ha lika mycket som grannen eller alltid ha bättre än ….grannen?
    Kanske måste vi kräva andra förutsättningar för att ha råd att dela föräldraledigheten? Billigare mat? Billigare bränslen? Billigare blöjor?

    Hur som helst så är föräldraförsäkringen en förutsättning för baranfödandet och tillväxten så….jag har inte direkt något förslag, mer än att jag tror inte på lagstiftning till någon förälders förmån eller inte.

    Jag tror på valfrihet under eget ansvar och att vi kämpar för andra lösningar för att möjliggöra för båda föräldrarna att stanna hemma och fostra sina barn.

    Kanske bör det vara mer valfrihet att lägga upp sin tid med barnen? Lägga upp mer tid efter de första året, på längre tid?

    Hur går det för mammorna som måste ut och försörja sig tidigare eller hur ska man kunna reglera arbetstiden?

    Klurigt värre!!

  2. Arvid

    Som det är nu så är det mannen som har lättast att få jobb men han får flänga land och rike runt och bo i husvgn. Jag tror inte att husvagnsliv är bra för småbarn, då är det bättre att vara hemma hos mamma och ha en fast punkt och fasta kompisar.

  3. Maria Kristoffersson

    Många unga föräldrar elar frånf örsta dagen på tiden tillsammans med barnen, med flaska, bröstpump och sele att bära barnen i frå man vardagena tt fungera oavsett ocm man är man eller kvinna. jag tror att vi måste bryta attityder som finns trots att vi inte tror det. de finns de som säger Stackars barn när kvinnor väljer att jobba eller studera även fast de nyss fått barn. Istället borde man säga, lyckliga pappan!

  4. Aroon

    Ja tänk vad konstigt. Det flesta partier var emot, förutom S förståss som införde den. M är t o m glada att den nu finns för då ger det extrapengar till de som redan har. Kd är väl enda parti som varit inne på att slopa eller förändra den. Så länge har man varit med både inom politik och allt annat, så det vet man, det som någon gång införs när någon sitter i majotitet eller får majoritet för sitt förslag det kommer att finnas kvar. Jag tycker det är barnsligt hålla på som man nu gör att tvinga den ena eller andra föräldern vara hemma och se efter barnet/barnen. Det får man väl göra upp sinsemellan om man är två som bestämmer inom familjen. Jag är då absolut emot ”vänsterprassel”, alltså ta åt mig V:s förslag och andra partier som vill kvotera, eller vad fasen det heter. Jag tycker det är en obetydlig fråga i det stora. Alltså viktigast att det finns jobb så att man kan försörja sig och vara oberoende och bestämma själv hur man utnyttjar olika förmåner, såsom vård av barn är.
    Såg föressten Maud O i ”Skavlan”. Jag kunde inte annat än skratta åt henne. Enda gången jag tyck hon varit okej och det efter hon lämnat politiken. Men så är det väl alltid. Den som står i rampljuset får väl ta åt sig en massa skit, speciellt när förmåner av olika slag dras in. Såg föressten sossarna nu kovänt och hakar på den borgerliga linjen betr A-kassan och annat.

  5. Aroon

    I o f sig. Men vad säger vi ska ha obegränsade rättigheter betr ff när allt annat dras in? Svara på det? Är det inte för att då drabbas alla, både de som har jobb och inte? Det som kostar skjortan för oss skattebetalare är barnomsorgen och tillhörande fäörmånar. Jag tycker man borde begränsa den delen i bidragen också liksom allt annat de svammel politikerna håller på med. Speciellt nu då det sägs vara dåliga tider. Gör om ff helt enkelt. Föressten, jag satt ute en dag och såg då s k ”flyktingar” kom gåendes. Det hade spiller-nya kläder på sig själva och barnen och senaste modellen av en tvingillvagn. Själv fick man låna ihop grejer eller köpa billigt. Jag bara undrar, men nu blir man väl anklagad vara rasistisk när man ifrågasätter något konkret och uppenbart?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.