Hållbart nybygge…

Andreas Carlgren, som nu slutar som minister målade upp bilden av ett hållbart Sverige när vi var i Åre. Vi från Västerbotten jobbade hårt i den här gruppen.

– Som politiker ska vi vara som bildhuggare. Bilden vi ser framför oss är ett samhälle med en bilpark oberoende av fossila bränslen, ett samhälle där passivhusen är normen, ett samhälle där man kan äta fisken från östersjön utan att oroa sig, där vindkraftverken snurrar i alla delar av landet och vi är självförsörjande på förnyelsebar energi – bilden av ett grönt samhälle. Vår bild av det gröna och hållbara samhället är tydlig och nu handlar det om att steg för steg hugga fram bilden genom politisk handling.

Andreas Carlgren avslutade sitt inledningsanförande med att slå fast: Vi är det miljöparti som kan åstadkomma mer än grönt prat – nämligen grönt resultat!

Kent Ivarsson från Stockholms län slog fast att Centerpartiet är bäst när det gäller miljöpolitik.

– Vi vill använda marknaden för att förbättra miljön, det är det som är skillnaden mellan oss och miljöpartiet. Vi måste ta fighten med miljöpartiet och visa att vi är bäst miljö.

I förnyelseprogrammet slås det fast att en av grundbultarna i Centerpartiets miljöpolitik är att det ska kosta pengar att förstöra miljön. Det ska märkas i plånboken och kännas i hjärtat när man agerar miljövänligt. Det ska alltså vara lätt och lönsamt att agera miljövänligt.

Partistämman förtydligade också ställningstagandet för förnyelsebar energi genom att fatta beslut om att två tredjedelar av Sveriges energi ska vara förnybar år 2030 och Sveriges energiförsörjning år 2050 ska vara helt förnybar. Därmed fasas användningen av både fossil energi och kärnkraft ut helt.

Hela ladnet ska bidra och hela landet ska få tillbaka utifrån vad man kreerar, återföring av vinster från vind och vattenkraft är en del i det här.

Läs mer på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.