Juholt vs Mona??

Frågan man kan ställa sig är om det Juholt gjort är mer korkat än det Mona Sahlin gjorde eller tvärtom. Att vi som betalar skatt fick betala Toblerone och blöjor till Mona  jämfört att vi betalar Juholt den hyra han borde ha betalat på på 160 000 kr.

Frågan är vad mer som görs som vi inte får reda på och hur ser det ut på den lokala nivån? Kanhända finns det även på den lokala nivån politiker som ser till att tänja ut den egna plånboken eller sina släktingars med dina och mina pengar….

 

5 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Sahlin, som då var vice statsminister tog ut tusentals kronor i kontanter på sitt betalkort som hon hade i tjänsten för att betala arbetsresor och andra omkostnader. Hon hade också köpt kläder och hyrt bil privat och använt kortet på semestern för tiotusentals kronor.

    När hon krävdes på pengarna struntade hon i att betala, ofta i månader. Inte förrän Expressen skrev om dessa otillåtna ”lån” av skattebetalarnas pengar slutade Mona Sahlin att missbruka sitt kort.

    Det kom också fram att familjen Sahlins ständiga P-böter ofta gick till kronofogden. Att de aldrig betalade dagisavgifterna i tid. Det handlade i alla fall inte om en Toblerone. Det var faktiskt två.

    Sahlin utnyttjade på ett mästerligt sätt ett av de kvitton som grävts fram när hon, iklädd vit blus, ”talade ut” under en direktsänd presskonferens som drog en miljon tv-tittare mitt på dagen. – Jag köpte två Toblerone, blöjor och cigaretter, sa Mona Sahlin med en obetalbar min av sårad oskuld, och menade att det förstod väl alla att det var privata utgifter som hon tänkte betala någon gång när hon fick tid.

    Hon lyckades med att sudda ut den arroganta bild som framtonat tidigare, när hon förklarat sitt kortmissbruk med att ”jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra”.

    Ja, det gick så bra att när hon tog ”time-out” trodde de flesta att Sahlin-affären skulle blåsa över. Då avslöjade Expressen var denna ”time-out” ägt rum.

    Sahlin hade tagit hjälp av kungens svåger Tord Magnusson och flugit med familjen till Mauritius, som på den tiden kallades ”ett av världens dyraste turistmål”.

    Kostnaden för att ha med en assistent och två livvakter på flyget och det femstjärniga lyxhotellet stod skattebetalarna för. Efter denna närmast bisarrt osannolika resa var det slut med Mona Sahlin – för den gången.

  2. Maria Skiddi

    Privata utgifter till ett värde av 53 174 kronor handlade ”Tobleroneaffären” om.

    Den förundersökning som initierades till följd av affären leddes av chefsåklagare Jan Danielsson och lades ner i början av 1996 då inget brott kunde påvisas. Mona Sahlin betalade så småningom tillbaka pengarna (och 15 000 kronor extra) till statskassan.Detta hände samtidigt som Sahlin var egen företagare och drev sitt framgångsrika företag som senare skulle gå i konkurs efter för stora utbetalningar av lön, till henne själv..

    1998 återkom Sahlin i regeringen som biträdande näringsminister. Året därpå avslöjades att Sahlin dragit på sig 98 obetalda p-böter varav en tredjedel gått till kronofogde. År 2000 fick hon en betalningsanmärkning för att ha betalt restskatten på 40 000 för sent.”
    Rwsume´
    År 1990: Anlitade svart dagmamma

    År 1993: Obetald tv-licens

    År 1993: Två felparkeringar registrerade på Obesiktad bil som har körförbud

    År 1995: Privata kontantuttag på statens kreditkort

    År 1995: Privata bilhyror på statens kreditkort

    År 1995: Privata klädinköp på statens kreditkort

    År 1995: Semester på Mauritius på skattebetalarnas bekostnad

    År 1999: 98 Stycken obetalda parkeringsböter varav 32 fall gick till kronofogdemyndigheterna

    År 2000: Drygt 30 000 kronor i restskatt som inte betalades i tid

    År 2001: Två obetalda räkningar som gick till kronofogden.

    År 2001: Bilen belagd med körförbud, Obesiktad och fordonsskatten ej betald

    År 2002: Först efter att kronofogden kopplats in betalar Sahlin in sin tv-avgift och en p-bot. Senare avslöjas att Sahlins bil fått dubbla körförbud efter besiktningen och efter att fordonsskatten inte betalats i tid. Trots körförbuden användes bilen

    År 2006: Dottern fick ett toppjobb som borde ha annonserats ut

  3. Job

    Man börjar snart tro att Socialdemokraternas ledare inte är bättre än vad moderaternas ledare är eller för den delen centerpartiets nya ledare. Jag skäms att vi har sådana politiker i landet.

  4. Aroon

    Hur dum får man bli? Redan som barn krävs det att vi känner till vissa grundläggande regler. Hur klarar man av vara partiledare om man inte kan läsa innantill?
    Vilken skadeglädje hos andra partier (Alliansen) det nu ska bli. Personligen tycker jag S är lite av ett gubbparti och en ny kvinnlig ledare (se på övriga Nordiska länder) skulle med säkerhet lyfta partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.