Det bästa av det som är bra..

 I slutet av september var jag och 1200 andra Centerpartister samlade i Åre för att jobba fram ett nytt politiskt program och välja en ny partiledare. Många frågor debatterades och det öppna, socialliberala frågorna lyftes fram på ett sätt som gör mig som landsbygdsbo väldigt nöjd. Hela programmet är skrivet utifrån ett landsbygdsperspektiv där den täta staden är undantaget och staden det som särskiljer. Det gör att politiken blir mer grundad för hela landet och att vi som verkar på landsbygd känner oss väldigt nöjda.  

För min egen del så fick jag fram de beslut som jag drivit, kärnkraften ska bort och vi ska därför inte tillåta uranbytning i vårt land. Vi ska ha en garanterad nivå för service oavsett var man bor och statliga myndigheter måste tillgodose medborgarnas behov av service oavsett var man bor. Vi ska även jobba fram nya skattebaser för Norrland utifrån att en ersättning ska ges till de kommuner som levererar hållbar energi till landet. Vattenkraft och vindkraft ska ge pengar tillbaka till där den produceras. Vi var flera Västerbottningar som jobbade fram förslag för hur vi vill trygghet ska skapas för människor i vårt samhälle, för öppenhet och frihet att själva välja hur man vill leva sitt liv. Sixten från Vännäs jobbade hårt för dieselskatten och Annika från Umeå jobbade hårt för integrationsfrågorna liksom Niklas från Umeå jobbade för frihetsfrågorna medans Olle och Anna jobbade för sjukvårdsfrågor och Solveig drev på för jämställdheten osv…
Vi har nu ett jobb att göra att få genomslag i regeringen för våra frågor och vårt nya program. Västerbottningarna ska känna sig nöjda och trygga med oss Centerpartister, vi jobbar hårt för era frågor och vi har ett parti som lägger politik som gagnar oss på landsbygden. Nu gäller det bara att få igenom våra frågor i regeringen och för att klara det måste vi ha ert stöd. Vi är ett litet parti driver på förändring och det är mycket bättre än att vara ett stort parti som står utanför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.