Tolka bör man annars ….

Fick ett samtal från en tidning som berättade om en blogg som Åke Nillsson skrivit där han refererade till en av mina bloggar.  Den tolkning som Åke gör resulterade i att S nu ska genomlysa alla upphandlingar som kommunen gjort för att visa att inget fuffens på gått.

Det var väl bra, vi borde alltid vara så öppna i hur våra skattepengar nyttjas så att det alltid vore genomlyst, öppet och tydligt. Det ska ju inte vara möjligt att sko sig som politiker eller gagna närstående och det borde ju vara självklart för alla. Även för de som är partiledare!!!

Det jag skrev tidigare i veckan handlade om en relektion om hur det ser ut och har sett ut då det gäller politiken. Jag funderade själv över den dator som jag har som kommunen betalat, är det rätt? Ska jag ha en sån? eller är det att sko sig? 

Bloggen skrevs när Juholts hantering av våra skattepengar började och jag reflekterade då över hur det ser ut i stort. Jag skrev " Frågan är vad mer som görs som vi inte får reda på och hur ser det ut på den lokala nivån? Kanhända finns det även på den lokala nivån politiker som ser till att tänja ut den egna plånboken eller sina släktingars med dina och mina pengar…."

Nu vet vi ju att det var mer än ett fel Juholt gjort av girighet.  Idag har tex. en centerpartist trätt fram och säkert kommer fler att träda fram och erkänna brister.

Så frågan kvarstår kanske än mer, hur mycket mer finns som inte kommer fram?? Finns det fler politiker som tänjer ut sin egen eller släktingars plånböcker med dina och mina pengar? Både lokalt, regionalt och nationellt?

En kommentar

  1. Göran Jonzon

    Bästa Maria!!
    Nu visar du att du har den moraliska ryggrad jag önskade finna hos alla förtroendevalda.
    Frågan du ställer borde inte uppröra någon enda.
    Frågan du här ställer borde istället ständigt finnas med på dagordningen i alla politiska sammanhang och uppfattas som naturlig och positiv, utifrån omsorgen om den demokratiska beslutsprocessen.

    Personligen kan jag inte förstå att någon kan ha det minsta emot en ständigt pågående granskning av representationerna i styrelser och nämnder.
    Varför vägrade exempelvis Karl Gustav Abramsson lyfta Politiskt Alternativs motion om bandupptagningar av kommunstyrelsemötena till omröstning (proposition) i fullmäktige så som Jonny Kärkkäinen yrkat?
    Helt följdriktigt fick han också en reprimand från förvaltningsrätten i detta ärende, men frågan borrar sig av egen kraft djupare än så.

    Varför framträder så ofta det största partiets ledning som varande ljusskygga vid kraven på öppenhet och insyn i beslutsprocesserna?

    Det är bra att du har modet att lyfta frågan du ställer här, och där har du mitt odelade stöd och fulla engagemang till stöd.
    Heder åt dig för detta Maria.
    Hoppas fler våga följa ditt exempel här !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.