S och Mp lägger ner akutplatserna och ambulanser i inlandet!??

Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Landstinget lägger nu ett förslag där de sparar rejält. Inte en dag för tidigt, då Landstinget levt över sina tillgångar länge utan att ta ekonomin på allvar. Men jag tycker de prioriterar väldigt konstigt. Är inlandsborna mindre värda än kustborna i deras ögon??

Är det den ultimata lösningen att driva allt i stordrift som varit S motto genom tiderna så kanske de snart beslutar att vi som bor i inlandet ska vara tvungna att flytta till kusten för att få offentlig service?!!  Varför inte se hela länet och prioritera ner på antalet vårdcentraler i städerna? Det kan ju inte vara så farligt om en Umeåbo får åka buss ett par hållplatser längre för att nå en vårdcentral, det finns ju några att välja på.

I sitt förslag så lägger de ner ambulanserna i flera inlandskommuner och drar ner eller lägger ner de akuta vårdplatserna som finns vid vårdcentraler i våra inlandskommuner.  Jag tycker att de ska tänka tvärtom. Alla medborgare i länet har rätt till en säker och trygg vård oavsett i vilken kommun man bor. (Det borde vara ett grundläggande demokratsikt och solidariskt argument, alla betalar vi landstingskatt!) Det är inte den politik jag vill föra som Centerpartist.

I Centerpartiet så tog vi vid stämman i Åre ett beslut om alla människors lika rätt till offentlig service Vi beslutade att införa en servicegaranti som i lag garanterar varje medborgare och varje permanent hushåll i Sverige tillgång till att grundläggande service, bland annat elektricitet, telekommunikationer, bredband, postdistribution och hälso- och sjukvård, finns på rimligt avstånd.
Det är en de viktiga frågorna för oss som bor på landsbygd, att själva kunna välja var vi vill bo, verka och för att människor ska vilja och kunna besöka oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.