Telia river utan att ha koll….

Vi pratar häromkvällen i centerpartiet om att Telias uppdrag helt kapsejsat på landsbygden. Vi kontaktar alla de kontakter vi har och berättar om hur det ser ut i vårt län idag. Post och telestyrelsen är de som upphandlat tjänsten att telia ska se till att alla hushåll ska ha rätt till telefoni. De vill veta hur Telia sköter sig. 

Flera fjäll byar saknar telefoni men även andra byar i länet har förlorat kontakten med yttervärlden. 

Jag har kontaktar de jag förde resonemang med då det gällde Hornsjö där jag kämpade hårt. Hornsjö var en av de byar där det fasta nätet revs ner först och där problemet blev tydliga. Telia lovade vitt och brett och lyckades till slut få till det något sånär. Men bra är det fortfarande inte. 

Det handlar ju inte bara om telenät, det handlar även om internet. Jag vet att det gamla teve nätet ska kunna nyttjas för telefoni och internet. Det tar bara för lång tid och näten rivs innan det finns någon annan teknik på plats. Bakvända världen kan man tycka. 

Så alla protester måste höras så att det blir en annan upphandling nästa gång det drar ihop sig att handla säkra telefonitjänster

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.