Köptrohet!

Nu är det julrusch igen i vårt land och som vanligt påminns vi om att vi ska handla lokalt i annonser från kommuner. När jag själv var politiker kände jag en falskhet då jag samtidigt som medborgarna uppmanas att vara köptrogna, visste att kommunen absolut inte var köptrogen lokalt. Alla upphandlingar gjordes i stora samarbeten som gjorde att det var företag nationellt som var de som levererade till kommunen, allt från ägg, korv till datorer, blöjor, pennor och papper…etc.

Nu jobbar Region Västerbotten tillsammans med Länsstyrelsen för att finna andra sätt att upphandla utifrån innovativ upphandling så att man kan öka möligheterna för lokala företag att leverera till kommunerna. 8 kommuner i inlandet har gått samman för att jobba mer "klokt" med upphandlingar och det är väldigt bra.

Jag försöker verkligen vara lokalpatriot och handlar mina klappar hemma. Det finns ju det mesta man behöver. Kläder till döttrarna shoppar jag på Back Rinse, andra kläder till familjen på Sportringen och Klädiz. Skönhet kan man nu handla på en nyöppnad affär som säljer lokala produkter som hudcremer och annat. Maten köper vi hos våra gårdsbutiker. Skidor och annat sport finns på Ski-shop och pynt och pyssel på Blommona, Lilla blomster och hårvård hos frissorna. Köksgrejer på Svenssons eller Petterssons. Det finns verkligen allt!

Ikväll är det tex Glöggprovning på Lilla Hotellet dit du är välkommen om du vill både prata politik och smaka glögg. Det är Helens Gårdsbutik som kommer att hålla i provsmakningen som Centrpartiet arrangerar. Själv är jag dock i Borgafjäll ikväll tillsammans med Dorotea kommun för att prata om hur de ska utveckla den lokala service som en förutsätning för destinationsutvecklingen. Rätt var det är så bjuder kommunalrådet Greger på en egen glöggprovning där ikväll??

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.