Lex carema!

Centerpartiet vill införa en Lex carema för att skärpa upp omsorgen om de äldre. Vi vill skärpa kraven inom välfärdssektorn, både privata och offentliga.  Det är så eländigt att se olika exempel på när omsorgen brister. Dels inom kommuner som skurit ner på de äldre så till den milda grad att omsoren int längre är värdig. Likväl som privata företag som skor sig genom at spara på det de är satta att utföra.

Vi föreslår därför att staten inför en Lex carema för att se till att omsorgens kvalite säkerställs och att man kan anmäla när det brister. Omsorgen om äldre är en viktig del i ett välfärdssamhälle och än viktigare kommer den att bli.

Vi blir allt fler äldre och vi lever allt längre. Många över 80 år är pigga och lever ett rikt liv idag och det kommer att bli allt fler äldre som lever till över 100 år. Det innebär att omsorgen måste föränras och att fler aktörer måste in för att förnya och utveckla omsorgen på olika sätt.

Själv tror jag på en nära omsorg den dagen man behöver hjälp att få vardagen att fungera. Så nära de nära och kära som möjligt, så likt den miljö där man alltid bott som möjligt.

Jag hoppas min mamma får leva sitt liv i Golisen så länge som det bara är möjligt. Själv ska jag bo i ett kooperativ på Strandvägen har jag tänkt mig. Med bar och rockklubb på fredagarna, vin till middagen som producerats av lokala råvaror och med studiemöjligheter och ständig uppkoppling på nätet..

4 kommentarer

 1. Carema

  (AB ikväll)
  ”Carema Care uppmanar anställda att tävla om att spara in på äldres mat och hygienartiklar.Kommunal och Vårdförbundet fruktar att alla larmrapporter minskar intresset för att jobba inom vården.

  Det är på äldreboendet Kastanjen i Järfälla de anställda får tävla om att minska kostnader. Carema har också ett eget spel för personalen, med ”inställningskort” som ”Den bästa förbättringsidén är den där jag kan spara timmar och minuter”, skriver Dagens Nyheter.

  – Vad Carema gör är att låta girigheten ta steget över gränsen. De flyttar fokus från brukare och medarbetare till bara pengar, säger Annelie Nordström, ordförande för Kommunal.”

  Så fint att Carema sköter äldrevården som vi alla önskar

  SOS

 2. Conny Forsström

  Du får gärna förklara hur privat vinstdrivande vård tänker få ut sin vinst utan att göra det sämre för brukare och/eller anställda. Där vinst går in går humanism och människovärde ut fortare än man kan säga kvartalsrapport.

 3. Maria Kristoffersson

  Jag tror inte alls att vinst är ett probelm. Vinst är en förutsättning för att driva företag. Men vinst ska återinvesteras först och främst i företaget elelr andra företag. Kvaliten måste gå i första rummet oavsett vem som driver vården. Vi msåte bli bättre på att se, ifrågasätta och märka när det blir fel och människor drabbas. Både i den privata och den offentliga vården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.