Idag har några Centerpartister i Vilhelmina varit på en momspromenad på lunchen!

Den sänkta restaurangmomsen är ett centerförslag som nu blivit verklighet. Så vi tänkte kolla hur det fungerar på vår ort. Den sänkta momsen innebär att fler jobb skapas och att priserna sjunker på många restauranger. Den innebär också bättre villkor för småföretag i hela landet. De argument som vi fick höra var att nu kanske man äntligen får tillbaka det man som företag subventionerat staten med under så många år. En av företagen sa att nu får man möjligheten att ta ut en vanlig lön, en annan var att nu kommer man att kunna investera och en tredje att nu kommer de att anställa fler. Sänkta priser gör att fler har råd att äta ute oftare. Därmed säljer restaurangföretagarna fler måltider och deras omsättning ökar. När det går bättre för företagen ökar behovet av fler anställda.

Momssänkningen innebär en välkommen förenkling för verksamheter som kombinerar restaurangverksamhet med take-away och catering som Spisplattan i Vilhelmina. Tidigare har olika momssatser för mat som lagas i samma kök varit en administrativ börda. Med enklare regler blir det nu mer utrymme för företagaren att utveckla sin verksamhet.
 
Centerpartiet har i regeringen, genom hårt arbete och goda förhandlingar, gjort verklighet av förslaget om sänkt moms. Nu är det upp till oss som bor och verkar på vår ort att se till att de lokala företagen får fler kunder. Det är som medvetna konsumenter vi kan göra absolut mest för att säkerställa att momssänkningen leder till det vi alla hoppas på – fler jobb.

3 kommentarer

  1. Medborgare

    Är skatt till staten en subvention till staten?
    Vilka är staten Maria Kristoffersson? Vad går skatten till?

  2. Viveka Abramsson

    Du skriver att den sänkta momsen innebär att priserna sjunker på många restauranger och att det nu är det upp till oss som bor och verkar på vår ort att se till att de lokala företagen får fler kunder.
    Hur många uppgav att de kommer att sänka priserna och vad rör det sig om för summa?

  3. Maria Kristoffersson

    Det var inte någon som vi träffade som tänkte sänka priset. De såg det som ett sätt att stärka företaget, få bättre villkor och kunna få fler som jobbade. Det är en mycket TUFF bransch.

    Subventionen till staten var det nog att f pratet. Ill sänkt moms drevs för många år sedan ov Olof Johansson som då hade regeringsmakten. Men sänkningen blev då bara på catering och ake avsy mat, inte på den som serveras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.