Tanker ger vingar!

När nu vi öppnar för alla att kunna vara med och påverka ett politiskt partis ideprogram så lägger vi även ribban även för hur vi jobbar i kommunerna. 

Vi måste öppna upp för människor att kunna engagera sig i politiken även lokalt även om man inte är medlem. I Vilhelmina har vi varannan måndag möten där alla är välkomns att diskutera frågor som är viktiga för oss som kvalite i äldreomsorgen, kvalité i skola, jobb och kommunens framtid. Vi har även bloggar där vi diskuterar och får inspel från människor som följer oss från hela landet. vi vill få veta vad människor ser, vill och önskar. Det är ju så vi bygger ett samhälle. 

 Samtidigt så är det ju väldigt exklusivt att vara medlem! Det är bara som medlem i ett politiskt pris som du kan få vara med på en valsedel, bli vald in i en demokratisk församling och kunna föra talan för människor som tror på det du åxå vill. 

När nu alla kan påverka centerpartiets ideprogram så måste vi även låta människor påverka våra kommunala handlingsprogram, kommunala budgetförslag, kommunala verksamhetsplaner och prioriteringar. Vi är det mest öppna partiet som vill få människor att lägga sig i. Både nationellt, regionalt och lokalt. Så lägg er i! Låt människors tankar få vingar! 

3 kommentarer

  1. Inger

    Funderar lite..känner ju dig…men det känns inte som om center´n är lika överallt…önskar den vore det…

  2. Ingrid Oscarsson

    Maria.
    I ledaren för VK den 2 februari fanns synpunkter på hur den av s+mp beslutade omorganisationen av akutvården och primärvården i inlandet påverkar hela vår framtid. Jag tycker att den belyste ett av landets stora problem idag – att människor börjar fråga sig om vi har råd med landsbygden. Det är alltså uppror på gång i Dorotea.
    Centerpartiet skulle behöva höras tydligt och åter ta tillbaka frontlinjen i kanpen för landsbygd och glesbygd.
    Vi har inte råd att vara utan vår landsbygd!

  3. Maria Kristoffersson

    Det är bedrövligt hur de som styr landstinget prioriterar. Vi försöker jobba i frågan med de medel vi har i politiken i Centerpartiet. Men det verkar som om både öron och ögon och förstånd förlorats. Det sista man ska spara på är tryggheten och de lokala vårdplatserna. Det är det sista de ska dra in på tycker vi i C.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.