Sandwichåldern!

Våra äldre förtjänar npgon som står på deras sida och deras rätt till god omsorg, hög kvalité och större möjlighet att få bestämma själv. 

Vi vet att den störta utmaningen av alla är sndelen äldre som ökar rejält. Vi ska skapa en äldreomsorg som är hållbar på lång sikt där människor har det bra. 2030 kommer det att saknas 170 000 personer i äldreomsorgen då andelen äldre av Sveriges befolkning ökar snabbt och utmaningen för äldreomsorgen är stoörre än stor. människors valfrihet måste driva på en utveckling sv äldreomsorgen. Vi måste alltså ha modiga politiker som ser att pengarna inte kommer att räcka till om man inte för en politik som skapar tillväxt och jobb som finansierar omsorgen och skolan. 

De överlägset bästa kvalitetsgranskarna är de som självs ska ta del av det som erbjuds, föräldern, eleven, patienten, den äldre…. De väljer det som är bäst för dem och det driver på kvalitén. låt människorna som berörs bestämma mer och politikerna mindre. Då blir det det bästa som vinner. 

4 kommentarer

  1. lf

    Vilka någon skall stå på de gamlas sida?Tror du på att de gamla kan bestämma själv vilken är den den bästa vården.
    Det är ett hyckleri att tro att de gamla kan bestämma detta själva.
    Maria Kristofersson vilken någon skall stå på de svagastes sida?

  2. Jerry Sellin

    Jag förmodar att det är i privat regi du pratar om, exempelvis, Attedo Care och Carema mm, det blir säkert jättebra för vem? inte brukarna åtminstånde. Nej de privata alternativen har visat vad som betyder mest, och visst, driver man ett företag vill man givetvis att det ska gå med vinst, men inom vård och omsorg tycker jag att det inte ska finnas privata intressen, så med andra ord anser jag att all vård och omsorg ska bedrivas av stat och kommuner utan vinstintresse, det är idag det ända alternativet för det ska inte tjänas pengar på de svagare, inte som det ser ut idag åtminstånde.

  3. Maria Kristoffersson

    Du och jag som är verksamma i samhället ska stå på deras sida. Jag vet mycket väl hur det fungerar med äldre, jag har äldre tätt inpå mig i min vardag. Så jag vet att det stöd anhöriga, individie och familjer kan få för att hjälpa den äldre till den bästa omsorgen är ovärderligt.

  4. Maria Kristoffersson

    jag vill att vi inför en Lex Carema, en lagstiftning som gör att det som hänt i de uppmärksammande Caremafallen inte ska upprepas. Om vi ska vara ärliga så spelar inte utföraren så stor roll det handlar om hur förutsättningarna ser ut. Missar och vanvård har funnits i både privata och offentligt drivna verksamheter. Det är inget försvar,det är lika illa oavsett. Därför måste vi se till att systemen fungerar och att det pengarna avsatts för ska de nyttjas till, dvs omsorg. Men jag ser ingen skillnad i vinst i omsorgsföretag eller vinst i företag som bygger husen omsorgen sker i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.