Bedrövlig Landstingspolitik!

Hur kan den politik som Socialdemokraterna i Landstinget försvaras? Hur kan ambulanser och nära sjukvärdsplatser i inlandet prioriteras lägre än Operahus och kultur gärningar i en tät stad?

Den basala tryggheten i att det finns en ambulans måste väl gå först liksom att det finns en säng på sjukstugan om man behvöver en plats.

Jag udnrar hur Peter Olofsson (s) och Robert Vinroth(mp) skulle ha agerat om de själkva bott någon annan stans än i den täta staden. De ahr börjat sopa coh sopar rejält men från fel håll. De sopar bort den trygga och nära vård som jag som centerpartist aldrig kommer att acceptera. Besparingar i landstinget som är nödvändiga ske på områden som inte berör den direkta sjukvården.

Det är otroligt viktigt det som sker i Dorotea och Åsele, att folk protesterar och agerar. Det finns andra områden att spara in på, det lokala ,det nära och det som skapar trygghet måste sparas in i det sista. Inte prioriteras bort i det första!

Kämpa på och visa att den centraliserande grundtanken som Socialdemokraternas politik vilar på inte fungerar. Bra rutet ni som kämpar i både Åsele och Dorotea!

 

2 kommentarer

  1. Annmari Jonsson

    Hej !

    Pga av upphandling vad det gäller ambulansverksamhet i inlandet kommer de nu lokala entreprenörerna att lägga ned sina företag till förmån för Falck ambulans som tar över i stort sett hela inlandet !
    Det kommer med stor sannolikhet även att innebära att kompetens kommer att försvinna från bla Vilhelmina, eftersom de som tidigare haft ambulansföretaget har för avsikt att söka arbete på annan ort.
    Både kompetens och skattemedel forsvinner !

  2. Ingrid Oscarsson

    Hej Maria.
    Ja, vi kämpar och försöker göra vår röst hörd på alla sätt. Bloggar själv på doroteasidan. Jag har sänt frågor om norrlands inland och den s+mp-politik som lett till detta elände till de fyra ledamöterna i landstingsfullmäktige som bor i inlandet. Karin Malmfjord, Tärnaby, Bo Brydsten, Sorsele, Inge Näslund, Malå och Agneta Berg-Lindström från Vilhelmina. Det är obegripligt hur de fyra kan rösta för ett förslag som sänker akutvården i deras egna områden! JAG HAR INTE FÅTT SVAR FRÅN NÅGON AV DEM!
    Kan Du nå Din Vilhelminabo och ”grilla” henne. Du tycker ju också att besluten de tagit är botten.
    Hälsningar Ingrid Oscarsson, Bellvik Dorotea

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.