South Lapland engagemang

Det har varit ett par fartiga veckor där jag flängt runt en hel del mellan olika platser och sammanhang i Sverige, det är så mitt "nya" arbetsliv ser ut. Den här veckan har jag hunnit med en resa till huvudstaden för uppföljning av landsbýgdsmedel som näringsdepartementet hanterar en träff med Formas som hanterar forskningsmedel bla tilll landbygdsutveckling och ett personalmöte på riksdagen.

Imorgon kommer två av Norrlands riksdagsledamöter som båda jobbar med tillväxt, innovations och näringsfrågor till länet. De landarvid  South Lapland Airport vid 11 tiden och sedan följer en mängd möten både i Vilhelmina och i Dorotea.

Till träffen i Vilhelmina kommer deltagare från båda fjälldalarna men även från grannkommunerna. Även till Dorotea har det anmält sig människor från både Storuman, Dorotea, Åsele, Vilhelmina och Strömsund. Det verkar som om vår region/destination "South Lapland" börjar hitta sina former. När männiksor känner att de vill vara med på möten i grannkommunerna för att diskutera framtiden, då finns det en stark vilja och framtidstro för den egna regionen.

Det ska bli kul att vara med och lyssna av och jag ser verkligen fram emot bra diskussioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.