Skolan i Fredrika, akutvård i Dorotea etc….

Nu lägger vi mer krut på landsbygdsfrågorna och Norrlandsfrågorna. Där har Centerpartiet ett mycket viktig ansvar i regeringen. Vi är det parti som har rötterna i myllan, vi tror på hela Sverige och tillväxt i hela landet. Det är ofta 3-1  när det gäller vilka partier som håller fram landsbygdsfrågorna i regerignen så vi måste jobba hårt för att få fler av partierna i regerignen att förstå sammanhangen. Det vore enklare om vi hade ett större mandat och vi msåte kämpa på för att få ett större mandat och mer makt för att få genomslag för våra hjärtefrågor. Det handlar inte bara om tillväxt utan det handlar även om service i hela landet. Det måste tex. finnas akutvård i hela landet!
 

Att skapa nya jobb och tillväxt på landsbygden är inte en uppgift för ett enda politikområde. Landsbygdsdepartementet med de gröna näringarna som bas spelar en viktig roll, men utvecklingen är beroende av fler politikområden än så.

Näringsdepartementets ansvarsområden är minst lika viktiga. Tillgången till kommersiell service, infrastruktur och kultur, skola och omsorg är exempel på områden som bidrar till att skapa attraktiva förutsättningarna för att bo och verka på landsbygden. Där måste vi samla kraften i regionerna för att driva lokal utveckling, Idag är krafterna spridda på flera aktörer vilket gör  ansvaret för frågorna spretigt.

Under 2012 intensifierar regeringskansliet arbetet med landsbygdssäkrade förslag och beslut där jag kommer att vara en av de som ska lägga mig i och påverka. 

Vi måste jobba hårt för helheten och få både landsting och kommuner att se och förstå hur service och välfärd hänger samman med tillväxt.
 

En kommentar

  1. Ewa Larsson

    Maria!
    Vill du vara snäll att förtydliga detta:
    ”Där har Centerpartiet ett mycket viktig ansvar i regeringen. Vi är det parti som har rötterna i myllan, vi tror på hela Sverige och tillväxt i hela landet. Det är ofta 3-1 när det gäller vilka partier som håller fram landsbygdsfrågorna i regerignen…”

    Att Du dragit igång valrörelsen det står helt klart, men jag blir fundersam när du anger ”3-1” i regeringen, vilket öppnar för spekulationer.
    Vilka partier avser du och på vilka frågor anser du att andra inte jobbar på i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.