Vården utvecklas när människors kraft släpps loss!

Igår var det besök o Storuman. I Storuman kommer det att inversteras cirka 27 miljarder de närmaste åtta åren och i och med detta kommer man enligt Tomas Mörtsell att behöva öka arbetskraften med 70 procent. Det är enligt honom en utmaning i sig. Hela Europa kommer inom de närmsta åren att ha brist på arbetskraft, likaså är det i Sverige. Då kommer det att bli en utmaning att att få familjer att även flytta till t ex Norrlands inland. Knyckt ur Helena Lindahls blogg. http://blogg.vk.se/helenalindahl/2012/04/04/c-vill-skapa-ekonomiska-frizoner-i-norrland-683644

Idag har Anders W Jonsson besökt Dorotea. Han är väl insatt i vårdfrågor som läkare och Jämtlänning, han vet hur vård på landsbygd kan byggas upp. Han lyfter idag ett gott exempel i en ort nära oss, Hoting. Han berättar även om hur vården idag utvecklas och moderniseras och vilka trender som ligger främst då det gäller att utveckla vården i ett internationellt perspektiv.

Intressant och en motbild av den vård vi ser avvecklas i vårt län idag. Det finna andra sätt att lösa vårdbehoven men de vill de som styr idag inte se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.