Umeås problem är inte var en domstol placeras.

I Umeå pågår en diskussion om varför regeringen valt Luleå som placering av Migrationsdomstolen i Norrland. Som vanligt reagerar Lennart Holmlund med reptilhjärnan och slår som han alltid gör, mot Centerpartiet. Nu är det ju inte så att det är Centerpartiet i länet som gör valen åt regerignen. Regeringen beslutar utifrån de underlag och remisser. Beslutet har säkert tagits med avväganden som föll till Luleås fördel så grattis Luleå för ett gott jobb.

Nu är inte Umeås problem var en domstol placeras, Umeås problem är att den har en så stor offentlig sektor. Umeå som kommun och som stad måste jobba för att öka förutsättningarna att utveckla det privata näringslivet. Det går inte att få balans för en attraktiv stad om den är obalanserad i förhållandet privat och offentligt.Kanske ska du Lennart fundera över hur denna balans ska nås?

Luleå har samarbetat framgångsrikt  för att stimulera fram starka privata investeringar och etableringar. Det kanske är något att lära sig av? Jag tror att en annan linje och en annan politik än den som Lennart Holmlund för fram är det som bygger ett starkare Umeå? Inte att bygga en än större offentlig sektor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.