110 miljoner i Västerbotten!

En av våra duktiga Centerpartister har räknat ut vad det skulle kosta om S fick makten och genomförde en av de åtgärder de" lovar". Hon har räknat ut att om sossarnas förslag om höjd arbetsgivaravgift, för ungdomar upp till 26 år, blir verklighet så ökar kostnaden för Vilhelmina kommun med ca 4 miljoner. För alla kommuner i Västerbotten skulle kostnadsökningen totalt bli 110 miljoner. Hur kan Socialemokraterna tro att ökade kostnader ska leda till att fler unga anställs?
 
Det är bara ett av de åtgärder de lovat. Jag undrar vad ökningen på restaurangmomsen som de "lovar" skulle kosta och hur många som skulle mista sina jobb i den branschen?
 
Sen skulle det vara lovvärt om de höll sig till sanningar när de pratar arbetslöshet. Det är 300 000 fler idag i arbete än vad det var 2006 när de lämnade makten till Aliansen. Sedan dess räknas dessutom arbetslöshetsstatistiken annorlunda. Idag räknas även ungdomar som går i gymnasiet och i högskolan som arbetslösa. Förr räknades alla i arbetsmarknadspolitiska åtgärder som om de hade arbete, så är det inte nu.
 
Allt är inte sanning om än det sägs med hög röst!

Se info om ungdomsarbetslöhet: http://www.fria.nu/artikel/93135

2 kommentarer

  1. Frågande ofelia

    Har alltid tänkt Att Du är en sund person men förstår nu att Ditt hjärta lämnat sveriges glesbygd och inland. Du väljer ämnen och infallsvinklingar som blir allt mera svåra att ta till sig. Kan Du på fullaste allvar mena att räddnigen för glesbygd, i detta Vilhelmina,är sänkt restaurangskatt. i så fall kan Du väl vara snäll och presentera en objektiv siffra på hur många undomar här det gav jobb som inte skulle fått jobb utan sänkt restaurangskatt.

  2. Maria Kristoffersson

    Nej, restaurangmomsen är inte främst en åtgärd för landsbygdens unga. Det finns fler jobb i tätorter i den branschen så det är där den stora mängden jobb skapas. Men i Vilhelmina har det även här gjort skillnad. Vi besökte flera restauranger när momsen ändrades och alla sa att det skulle göra skillnad för deras företag. Man msåte förstå att tidigare så betalade en krögare 25 % i moms men fick bara göra avdrag för 12%. Dvs företagen sponsrade staten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.