Nu börjar förslagen rulla in….

Lyssna på detta ir adion via denna länk. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5105210

 

5 kommentarer

  1. Paul

    Tyvärr står ej centern längre upp för glesbygden,att påstå detta är ej sant som jag ser det. Man applåderade utförsäljningen av apoteken . En väl fungerande samhällsfunktion slogs sönder med försämrad apotekscervice som följd. Inte ens rel vanliga mediciner finns längre i lager,utan måste beställas.
    Bara när man går in där kan man notera hur krämarmentaliteten tagit över fokus ligger på att sälja div krams i apoteksområdetdets utmarker,detta i stället för att som tidigare vara ett väl fungerande apotek med läkemedel för befolkningens behov.
    Vår väl fungerande bilprovning har sålts ut med sämre funktion som följd ,samt ökade kostnader för befolkningen.
    Väl fungerande samhällstruktur tillåts försämras med centerns goda minne. Inte ett ord i protest mot dessa privatiseringar har hörts.
    Tyvärr Maria måste jag ge dig underkänt du tror dig vara bra på att förstå övergripande skenden men borde du ej ha insett faran för Vilhelmina och glesbygden med dessa förändrigar.
    Du framhåller närhet till bra service som ett plus för Vilhemina,min fråga är varför du tillåter ideologiska helt onödiga privatiseringar försämra densamma.
    Med alarmerande opinoinssiffror där centern riskerar att utplånas försöker man nu att göra gällande att man står upp för landsbygden med div historiska argument.Det är nuet och framtiden som räknas denna moderatledda regering är mycket Storstadsfixerad med centern som en liten lydig lakej för att legitimera sin politik.
    Helt försvunnet är devisen ”Hela Sverige skall leva” samt omtanken om de små vanliga människorna. Det var detta som gjorde att jag tidigare röstade på centern.
    Jag instämmer med Börje Hörnlund som kraftigt kritiserat centerns förfall. Man låter sig användas av moderaterna intill sin egen utplåning,men det var ju det här med att begripa övergripande skenden.

  2. Maria Kristoffersson

    Hej och tack för din kommentar.
    Centerpartiet har fått vara landsbygdens försvarare i både opposition och nu sittandes vid makten. Och kampen har varit tuff i båda lägena. När Centerpartiet var ett större parti på 70 talet hade bi mer muskler att få igenom våra förslag än vad vi har idag som ett litet parti. Trots att vi i alla sammanhang driver landsbygdens frågor så är vi vid förhandlingsborden en röst mot tre andra i Alliansen. Och vid riksdagens förhandlingsbord så är vi en röst som för fram landsbygden emot alla andra riksdagspartier. Vi är de enda partiet som driver frågorna och får jobba hårt. Trots det så har vi fått igenom stora satsningar som Inlandsinnovation och nu förra veckan kreditgarantier på upp till 90% för att få låna och bygga hus på landsbygden där banken inte lånar ut.
    Vi måste bli ett större parti för att kunna driva på landsbygdsfrågorna. Vi har inte de muskler som behövs för att vinna i förhandlingarna i den utsträckning som verkligen behövs.

    Då det gäller Apoteken har det blivit väldigt bra på många sätt med medicin på macken och fler alternativ att välja mellan och fler apotek på större orter. Apoteket på nätet har gjort att människor väldigt lätt kunnat få sina mediciner hem i brevlådan, en fantastisk service som fler borde nyttja.

    Men det har inte varit bra på alla orter och i Vilhelmina har människor upplevt att man ofta får vänta på sin medicin. Där har Centerpartiet gått ut idagarna och sagt att detta ska ses över nu när prövotiden går ut. Vi lovar att Apoteket ska finnas kvar på landsbygden och att servicen ska öka.

    Jag har en ny roll idag och ser slitet och frustrationen i många fall där vi får stå tillbaka med våra förslag. Men vi ger oss inte och jobbar hårt med att få fram förslag som kan få gensvar och vi är faktiskt riktigt duktiga förhandlare. Ge inte upp!

  3. Olivia

    Nej inte nu igen!
    Åter försvarar Du ett förslag som till helt och fullo gynnar stadsregionerna. Att kunna köpa alvedon,treo etc, läkemedel som man ju faktiskt kan avstå utan att det uppkommer några risker, på macken eller matvaruaffärerna gynnar ingen. Det verkliga problemet, som fö tidigare kommentator beskriver, är de problem man har att få fram behandlande och ibland livsviktiga läkemedel. Du nämner möjligheten att få ett läkemedel i sin brevlåda, hur kan det lösa do problem? finns inget läkemedel så finns det inte. Sedan har Jag av Dina inlägg förstått att Du år mycket positiv till privatisering och konkurenspåverkande åtgärder. Apotekens privatiseringar skulle leda till fler apotek större tillgänglighet och lägre priser. Inget av detta har besannats. Har Dina partipolitiska linjer ngn lösning på om apoteken försvinner i glesbygden. Farmacepterna kanske kan ersättas med vad? Kanske har inte apoteken ngn funktion i de samhällsnyttiga funktionerna längre, eller? Hmmmmmm.
    Problemen som beskrivs handlar faktiskt inte bara om Vilhelmina. Problemen är större än så.
    Man måste våga se och förstå att vägvalet leder till mer eller mindre bra mål, inte bara låta sig flirtas fast vid principer.

  4. Magnus Ehrenstråhle

    Fakta angående Bilprovningen: Någon försäljning har ännu inte skett varför detta inte kunnat orsaka en försämrad verksamhet (vad är det som blivit sämre?).Ett stort antal nya stationer har byggts, bl.a. i Vilhelmina där en investering i storleksordningen 15 miljoner kronor gjordes för ett par år sedan.
    Vad som har skett är att besiktningsmarknaden konkurrentutsattes 1 juli 2010 på initiativ av centerpartiet där deras statssekreterare vid Näringsdepartementet var drivande.

    Magnus Ehrenstråhle, VD Bilprovningen

  5. Maria Kristoffersson

    Svar till Olivia (2012-05-16 09:15)
    Jag håller inte med. Jag tror att många oroliga småbarnsföräldrar varit lyckliga över att det finns Alvedon och Nezeril och liknande läkemedel på macken som är öppen dygnet runt.
    Jag håller inte heller med om att möjligheten att beställa medicin på nätet inte är bra. Det är fantastiskt bra för alla som kan hantera internet och har en bankinloggning. Fantastisk service som ger mer tid till annat.

    Men det fungerar inte för alla idag. De som vill ha personlig service ska ha det och service på landsbygd ska fungera och för att få fram dessa lösningar som fungerar även där de bor få människor måste vi våga pröva nya lkösningar. Flera servicesorter i samma burk kan vara ett bra recept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.