Spännande i Europapolitiken!

Den date som hålls mellan Angela Merkel och Francois Hollande just nu kommer att vara väldigt viktig även för oss i Norr. Att vi idag är så beroende av hur andra länder fungerar och hur de styrs har många äldre svårt att förstå. De yngre fattar det direkt.

Sveriges export går främst till dessa länder som nu har ekonomisk kris, det gör att företagen inte får sälja lika mycket och då måste dra ner på antal anställda. Då drabbas även vi av krisen i Europa.

Merkel som drivit på sparalinjen ska hon övertyga Hollande om sparsamhet, han som gick till val på löften om tillväxt genom att satsa pengar i krisen?
Grekland har idag ingen regering med makt att genomföra de krav som Världsbanken ställde, vad händer då? Kommer Grekland att gå i konkurs? Både Spanien och Storbrittanien backar i tillväxt och lönerna sänktes i 18 av Europas länder, i Grekland med 25%.

Vi ska vara glada över den ekonomiska politik och den tillväxtpolitik som Sverige fört då vi ligger så bra till. Men vi måste följa med och påverka den europeiska politiken med alla medel. Sverige har klarat sig bra och vi kan vara ett föredöme för andra länder både med att minska den offentliga administrationer och att stimulera den privata sektorn. Jag undrar om det som munväder kommer att lägga grund för en helt ny aeuropapolitik? En politik av både spara och slösa, sparande i offentliga överbyggnader och administrationer och slösande på ett ökat företagandet. Spännande blir det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.